aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 8 plakjes bladerdeeg
- 100 g geraspte kaas
- 450 g diepvries spinazie
- 1 blik tomaatblokjes, uitgelekt
- 2 eieren
- Zout
- Peper
- 50 g geraspte parmezaan
- 1 geperst teentje knoflook
- 45 g gehakte walnoten of pijnboompitten
- 1 losgeklopte eierdooier
- Quichevorm van 24 cm
- Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Plakjes deeg met geraspte kaas bestrooien
- 5 plakjes uitrollen tot cirkel van 28 cm
- Vorm ermee bekleden
- Spinazie in zeef ontdooien, vocht eruit drukken
- Spinazie, tomaat, eieren, zout, peper, kaas, knoflook en noten door elkaar roeren
- Mengsel in vorm scheppen
- 3 deegplakjes uitrollen tot cirkel van 22 cm
- In deeg rijen sneetjes van 2 cm maken, met 1 cm tussenruimte
- Deeg iets openrekken, zodat de sneetjes gaan openstaan
- Over vulling draperen
- Randen met eierdooier aan elkaar plakken
- Deeg met eidooier bestrijken
- Taart in oven in 25 minuten goudbruin bakken