aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • 8 plakjes bladerdeeg
    • 100 g geraspte kaas
    • 450 g diepvries spinazie
    • 1 blik tomaatblokjes, uitgelekt
    • 2 eieren
    • Zout
    • Peper
    • 50 g geraspte parmezaan
    • 1 geperst teentje knoflook
    • 45 g gehakte walnoten of pijnboompitten
    • 1 losgeklopte eierdooier
    • Quichevorm van 24 cm

  • Bereiding:
    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • Plakjes deeg met geraspte kaas bestrooien
    • 5 plakjes uitrollen tot cirkel van 28 cm
    • Vorm ermee bekleden
    • Spinazie in zeef ontdooien, vocht eruit drukken
    • Spinazie, tomaat, eieren, zout, peper, kaas, knoflook en noten door elkaar roeren
    • Mengsel in vorm scheppen
    • 3 deegplakjes uitrollen tot cirkel van 22 cm
    • In deeg rijen sneetjes van 2 cm maken, met 1 cm tussenruimte
    • Deeg iets openrekken, zodat de sneetjes gaan openstaan
    • Over vulling draperen
    • Randen met eierdooier aan elkaar plakken
    • Deeg met eidooier bestrijken
    • Taart in oven in 25 minuten goudbruin bakken