aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 250 gr diepvries spinazieblokjes
    • 2 dl melk
    • 120 gr bloem
    • 1 ei
    • Boter
    • 5 sneetjes jonge gouda kaas
    • 100 gr zure room
    • 200 gr zeer dun gesneden ontbijtspek

  • Bereiding:
    • Doe de spinazieblokjes in de melk en laat ze op een zacht vuurtje ontdooien (Je kan hiervoor eventueel ook de magnetron gebruiken)
    • Als de spinazie volledig ontdooid is, roer je er de bloem en het ei onder
    • Blijf goed roeren tot het beslag mooi glad is
    • Smelt een noojte boter in een antikleefpan en bak 6 mooie, niet te dikke pannekoeken van het spinaziebeslag
    • Verwarm de oven op 180 graden
    • Neem een springvorm van ca 18 cm diameter en maak de spinaziepannekoekentaart: leg een pannekoek op de bodem van de springvorm, leg er vervolgens een sneetje kaas op en verdeel er 1
      eetlepel room over
    • Herhaal deze bewerking tot alle pannekoeken op zijn
    • Plaats de pannekoekentaart gedurende 15 minuten in de oven zodat de room en de kaas kunnen smelten
    • Bak ondertussen de sneetjes spek lekker krokant in een nootje boter en laat ze vervolgens even uitlekken op een stukje keukenpapier
    • Haal de pannekoekentaart uit de oven, verwijder de rand van de springvorm en schuif de pannekoekentaart op een ronde schaal
    • Leg er het spek rond
    • Snijd de taart in punten (zoals een echte taart) en geef elke gast een stukje met wat gebakken spek