aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 250 gr diepvries spinazieblokjes
- 2 dl melk
- 120 gr bloem
- 1 ei
- Boter
- 5 sneetjes jonge gouda kaas
- 100 gr zure room
- 200 gr zeer dun gesneden ontbijtspek
- Bereiding:
- Doe de spinazieblokjes in de melk en laat ze op een zacht vuurtje ontdooien (Je kan hiervoor eventueel ook de magnetron gebruiken)
- Als de spinazie volledig ontdooid is, roer je er de bloem en het ei onder
- Blijf goed roeren tot het beslag mooi glad is
- Smelt een noojte boter in een antikleefpan en bak 6 mooie, niet te dikke pannekoeken van het spinaziebeslag
- Verwarm de oven op 180 graden
- Neem een springvorm van ca 18 cm diameter en maak de spinaziepannekoekentaart: leg een pannekoek op de bodem van de springvorm, leg er vervolgens een sneetje kaas op en verdeel er 1
eetlepel room over - Herhaal deze bewerking tot alle pannekoeken op zijn
- Plaats de pannekoekentaart gedurende 15 minuten in de oven zodat de room en de kaas kunnen smelten
- Bak ondertussen de sneetjes spek lekker krokant in een nootje boter en laat ze vervolgens even uitlekken op een stukje keukenpapier
- Haal de pannekoekentaart uit de oven, verwijder de rand van de springvorm en schuif de pannekoekentaart op een ronde schaal
- Leg er het spek rond
- Snijd de taart in punten (zoals een echte taart) en geef elke gast een stukje met wat gebakken spek