aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • 30 g boter
    • 30 g bloem
    • 1/4 l melk
    • 4 eieren, gesplitst
    • 100 g geraspte emmenthaler
    • Zout
    • Peper
    • 160 g uitgelekte aspergepunten (blik)
    • 7 plakjes bladerdeeg
    • Springvorm 24 cm

  • Bereiding:
    • Oven voorverwarmen op 190 graden
    • Boter smelten, bloem erdoor roeren en even meewarmen
    • Melk beetje bij beetje erdoor kloppen tot gebonden saus ontstaat
    • 4 eierdooiers, kaas, zout en peper erdoor roeren
    • Deeg uitrollen tot cirkel van 32 cm
    • Vorm ermee bekleden
    • Eiwitten stijfkloppen met snufje zout en door saus spatelen
    • Als laatste asperges erdoor scheppen
    • Vulling in vorm scheppen
    • Taart in oven in 40 minuten goudbruin bakken