aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 4 asperges
- 1 el olijfolie
- 4 mini-taartjes van boter
- 4 Sint-Jakobsmosselen (medium)
- 1 el forel- of zalmeitjes
- 4 takjes dille
- Peper
- Zout
- Bereiding:
- Schil de asperges, verwijder de harde uiteinden en snijd de punten op ca. 3 cm af
- Snijd de rest in hele fijne blokjes (brunoise)
- Blancheer de aspergepunten enkele minuten in lichtgezouten water
- Stoof de aspergebrunoise gaar in de olijfolie
- Breng op smaak met peper en zout en vul er de mini-taartjes mee
- Verwijder het oranje
- maagzakje van de Sint-Jakobsmosselen en hak de mosselen vervolgens heel fijn
- Breng op smaak met peper en zout en leg ze op de aspergebrunoise
- Schuif de taartjes gedurende ca. 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Haal de taartjes uit de oven en versier ze met de aspergepunten, de forel- of zalmeitjes en een takje dille
- Serveer deze taartjes bij de brunchbowl