aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 4 asperges
    • 1 el olijfolie
    • 4 mini-taartjes van boter
    • 4 Sint-Jakobsmosselen (medium)
    • 1 el forel- of zalmeitjes
    • 4 takjes dille
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:
    • Schil de asperges, verwijder de harde uiteinden en snijd de punten op ca. 3 cm af
    • Snijd de rest in hele fijne blokjes (brunoise)
    • Blancheer de aspergepunten enkele minuten in lichtgezouten water
    • Stoof de aspergebrunoise gaar in de olijfolie
    • Breng op smaak met peper en zout en vul er de mini-taartjes mee
    • Verwijder het oranje
    • maagzakje van de Sint-Jakobsmosselen en hak de mosselen vervolgens heel fijn
    • Breng op smaak met peper en zout en leg ze op de aspergebrunoise
    • Schuif de taartjes gedurende ca. 3 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
    • Haal de taartjes uit de oven en versier ze met de aspergepunten, de forel- of zalmeitjes en een takje dille
    • Serveer deze taartjes bij de brunchbowl