aantal personen: 4-6
- Ingrediënten:
- 300 g saucijsjes
- 7 plakjes bladerdeeg
- 1 eidooier, losgeklopt
- 50 g kaaskoekjes
- 250 g tomaten in plakjes
- 3 eieren
- 1 dl slagroom
- Zout
- Peper
- 1 tl Provencaalse kruiden
- 100 g roquefort, verbrokkeld
- Quichevorm van 24 cm
- Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Saucijsjes in water 15 minuten koken
- Laten uitlekken, droogdeppen en in plakjes van 1 cm snijden
- Deeg uitrollen tot ronde lap van 32 cm
- In vorm leggen, overhangend deeg wegsnijden
- Van deegresten 3 lange repen snijden en vlechten
- Vlecht met water op deegrand plakken
- Bestrijken met eierdooier
- Kaaskoekjes verkruimelen en op de bodem strooien
- Tomaten erop leggen
- Eieren losroeren met slagroom, zout, peper, kruiden en roquefort
- Mengsel over de tomaten schenken
- Plakjes saucijs erover verdelen
- Taart in oven 55 minuten bakken