aantal personen: 4-6

  • IngrediĆ«nten:
    • 300 g saucijsjes
    • 7 plakjes bladerdeeg
    • 1 eidooier, losgeklopt
    • 50 g kaaskoekjes
    • 250 g tomaten in plakjes
    • 3 eieren
    • 1 dl slagroom
    • Zout
    • Peper
    • 1 tl Provencaalse kruiden
    • 100 g roquefort, verbrokkeld
    • Quichevorm van 24 cm

  • Bereiding:
    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • Saucijsjes in water 15 minuten koken
    • Laten uitlekken, droogdeppen en in plakjes van 1 cm snijden
    • Deeg uitrollen tot ronde lap van 32 cm
    • In vorm leggen, overhangend deeg wegsnijden
    • Van deegresten 3 lange repen snijden en vlechten
    • Vlecht met water op deegrand plakken
    • Bestrijken met eierdooier
    • Kaaskoekjes verkruimelen en op de bodem strooien
    • Tomaten erop leggen
    • Eieren losroeren met slagroom, zout, peper, kruiden en roquefort
    • Mengsel over de tomaten schenken
    • Plakjes saucijs erover verdelen
    • Taart in oven 55 minuten bakken