aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 1 andijvie
- 2 el boter
- 1/2 el bloem
- 2.5 dl melk
- 6 eieren
- 1 el room
- 100 gr gepelde garnalen
- 2 el gehakte peterselie
- 4 boter taartjes
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout
- Bereiding:
- Snijd de andijvie en kleine stukjes, spoel ze en laat uitlekken
- Bereid een bechamelsaus
- Smelt 1 el boter, roer er de bloem onder en laat even meebakken
- Voeg geleidelijk, al roerend de melk toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
- Voeg de stukjes andijvie toe en laat 5 minuten gaarsudderen
- Verwarm de taartjes ca 10 minuten in een oven van 150 graden
- Smelt 1 el boter in een pan, breek de eieren in de pan en voeg de room toe
- Laat de mengeling onder voortdurend roeren opstijven op een zacht vuur
- Voeg de garnalen en de peterselie toe zodra de eiermassa smeuig begint te worden
- Breng op smaak met peper en zout
- Vul 4 verwarmde taartjes met het roerei
- Verdeel de gestoofde andijvie over 4 warme borden en schik de roereitaartjes in het midden