aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 1 andijvie
    • 2 el boter
    • 1/2 el bloem
    • 2.5 dl melk
    • 6 eieren
    • 1 el room
    • 100 gr gepelde garnalen
    • 2 el gehakte peterselie
    • 4 boter taartjes
    • Nootmuskaat
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:
    • Snijd de andijvie en kleine stukjes, spoel ze en laat uitlekken
    • Bereid een bechamelsaus
    • Smelt 1 el boter, roer er de bloem onder en laat even meebakken
    • Voeg geleidelijk, al roerend de melk toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
    • Voeg de stukjes andijvie toe en laat 5 minuten gaarsudderen
    • Verwarm de taartjes ca 10 minuten in een oven van 150 graden
    • Smelt 1 el boter in een pan, breek de eieren in de pan en voeg de room toe
    • Laat de mengeling onder voortdurend roeren opstijven op een zacht vuur
    • Voeg de garnalen en de peterselie toe zodra de eiermassa smeuig begint te worden
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Vul 4 verwarmde taartjes met het roerei
    • Verdeel de gestoofde andijvie over 4 warme borden en schik de roereitaartjes in het midden