aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • 4 stronkjes witlof
    • 6 babymaiskolfjes
    • 1 el honing
    • Boter
    • 1 mespunt foelie
    • 2 el veenbessenconfituur
    • 175 gr levercreme
    • 8 boter taartjes
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:
    • Maak het witlof schoon, spoel het, snijd de 8 puntjes af op ca 3 cm en bewaar ze rauw
    • Spoel de maiskolfjes
    • Breng 1.5 dl water met een el honing aan de kook, pocheer hierin de maiskolfjes ca 3 minuten en verfris ze daarna onder koud water
    • Snipper het witlof in stukjes van 1 cm
    • Smelt in een pan een nootje boter en roerbak de witlofstukjes glazig, kruid met foelie, peper en zout
    • Warm 2 el veenbessenconfituur in het geledigde pannetje van de maisolie
    • Snijd de maiskolfjes in schijfjes van 0.5 cm
    • Warm de taartjes ongeveer 10 minuten in een oven van 150 graden
    • Roer met een vork door de levercreme zodat deze smeerbaar wordt
    • Verdeel het beetgaar gebakken witlof over de taartjes
    • Dep het witlof een beetje droog met keukenpapier
    • Smeer er de levercreme over en druk er vervolgens de maiskolfjes in
    • Laat een kleine opening in het midden en lepel er een teelepeltje veenbessenconfituur in
    • Steek er schuinweg een witlofpuntje tegen