aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 4 stronkjes witlof
- 6 babymaiskolfjes
- 1 el honing
- Boter
- 1 mespunt foelie
- 2 el veenbessenconfituur
- 175 gr levercreme
- 8 boter taartjes
- Peper
- Zout
- Bereiding:
- Maak het witlof schoon, spoel het, snijd de 8 puntjes af op ca 3 cm en bewaar ze rauw
- Spoel de maiskolfjes
- Breng 1.5 dl water met een el honing aan de kook, pocheer hierin de maiskolfjes ca 3 minuten en verfris ze daarna onder koud water
- Snipper het witlof in stukjes van 1 cm
- Smelt in een pan een nootje boter en roerbak de witlofstukjes glazig, kruid met foelie, peper en zout
- Warm 2 el veenbessenconfituur in het geledigde pannetje van de maisolie
- Snijd de maiskolfjes in schijfjes van 0.5 cm
- Warm de taartjes ongeveer 10 minuten in een oven van 150 graden
- Roer met een vork door de levercreme zodat deze smeerbaar wordt
- Verdeel het beetgaar gebakken witlof over de taartjes
- Dep het witlof een beetje droog met keukenpapier
- Smeer er de levercreme over en druk er vervolgens de maiskolfjes in
- Laat een kleine opening in het midden en lepel er een teelepeltje veenbessenconfituur in
- Steek er schuinweg een witlofpuntje tegen