aantal personen: 6-8
- Ingrediënten:
- 1 pak kruimeldeeg uit de diepvries
- 60 g geraspte Parmezaan
- 60 g geraspte Cheddar
- 3 dl zure room
- 2 el gehakt bieslook
- 2 el bloem
- 6 el droge broodkruimels
- 1 kg courgettes
- 2 gescheiden eieren
- Peper
- Zout
- Boter
- Bereiding:
- Meng de twee soorten kaas en kneed de helft van het mengsel door het deeg
- Laat het koelen, bekleed er een quichevorm van 25 cm mee en laat weer koelen
- Meng de rest van de kaas met de broodkruimels en zet apart
- Was de courgettes en snijd ze in schijfjes van 1/2 cm
- Gooi ze in een pan met gezouten water en laat 5 minuten koken
- Giet af en pers het water eruit
- Meng de eierdooiers met de zure room; voeg bieslook, bloem, zout en peper toe
- Sla de eiwitten stijf en meng ze met het zure-room mengsel
- Leg een laag courgettes op het kruimeldeeg en bedek met een kleine hoeveelheid van het zure roommengsel
- Ga zo verder met nieuwe lagge en eindig met het zure roommengsel
- Besprenkel met het broodkruimel-kaasmengsel, leg er kleine blokjes boter op en bak 10 minuten in een hete oven, stand 8 en vervolgens nog 40 minuten op stand 3