aantal personen: 6-8

  • IngrediĆ«nten:
    • 1 pak kruimeldeeg uit de diepvries
    • 60 g geraspte Parmezaan
    • 60 g geraspte Cheddar
    • 3 dl zure room
    • 2 el gehakt bieslook
    • 2 el bloem
    • 6 el droge broodkruimels
    • 1 kg courgettes
    • 2 gescheiden eieren
    • Peper
    • Zout
    • Boter

  • Bereiding:
    • Meng de twee soorten kaas en kneed de helft van het mengsel door het deeg
    • Laat het koelen, bekleed er een quichevorm van 25 cm mee en laat weer koelen
    • Meng de rest van de kaas met de broodkruimels en zet apart
    • Was de courgettes en snijd ze in schijfjes van 1/2 cm
    • Gooi ze in een pan met gezouten water en laat 5 minuten koken
    • Giet af en pers het water eruit
    • Meng de eierdooiers met de zure room; voeg bieslook, bloem, zout en peper toe
    • Sla de eiwitten stijf en meng ze met het zure-room mengsel
    • Leg een laag courgettes op het kruimeldeeg en bedek met een kleine hoeveelheid van het zure roommengsel
    • Ga zo verder met nieuwe lagge en eindig met het zure roommengsel
    • Besprenkel met het broodkruimel-kaasmengsel, leg er kleine blokjes boter op en bak 10 minuten in een hete oven, stand 8 en vervolgens nog 40 minuten op stand 3