aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 250 gr bladerdeeg
- Bloem
- Boter
- 4 sneetjes Saint Paulin (ongeveer 120 gr)
- 4 sneetjes gerookt spek van ongeveer 4 mm dikte (+- 150 gr)
- 3 eieren
- 1 dl room
- 3/4 dl melk
- Peper
- Zout
- Bereiding:
- Verwarm de oven eerst voor op 225 graden
- Strooi wat bloem op een plank, leg hierop het bladerdeeg en rol het uit
- Strijk een taartvorm van 20 cm diameter in met boter
- Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en snijd de overtollige randjes weg
- Druk de boorden 1/2 cm boven de vorm uit
- Haal het zwoerd van het gerookt spek
- Snijd 2 kleine plakjes kaas en de reepjes spek in twee
- Snijd de rest van de kaas in kleine stukjes en leg ze op de taartbodem samen met helft van het spek
- Meng de eieren met de room door de melk
- Breng eventueel op smaak
- Giet dit mengsel in de taartvorm en leg er afwisselend de stukjes spek en stukjes kaas over
- Bak de quiche 35 minuten af in een voorverwarmde oven
- Schenk hierbij een glaasje rode wijn