aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 250 gr bladerdeeg
    • Bloem
    • Boter
    • 4 sneetjes Saint Paulin (ongeveer 120 gr)
    • 4 sneetjes gerookt spek van ongeveer 4 mm dikte (+- 150 gr)
    • 3 eieren
    • 1 dl room
    • 3/4 dl melk
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:
    • Verwarm de oven eerst voor op 225 graden
    • Strooi wat bloem op een plank, leg hierop het bladerdeeg en rol het uit
    • Strijk een taartvorm van 20 cm diameter in met boter
    • Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en snijd de overtollige randjes weg
    • Druk de boorden 1/2 cm boven de vorm uit
    • Haal het zwoerd van het gerookt spek
    • Snijd 2 kleine plakjes kaas en de reepjes spek in twee
    • Snijd de rest van de kaas in kleine stukjes en leg ze op de taartbodem samen met helft van het spek
    • Meng de eieren met de room door de melk
    • Breng eventueel op smaak
    • Giet dit mengsel in de taartvorm en leg er afwisselend de stukjes spek en stukjes kaas over
    • Bak de quiche 35 minuten af in een voorverwarmde oven
    • Schenk hierbij een glaasje rode wijn