aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 750 g aardappelen
    • 2 courgetten
    • 4 artisjokharten (uit blik)
    • 2 el zure room
    • Boter
    • 100 g gekookte ham
    • 150 g Cambozola
    • 1 tl oregano
    • 1 tl gehakte basilicum
    • 2 el olijfolie
    • 1 el gehakte peterselie
    • Versgemalen peper
    • Zout
    • Nootmuskaat

  • Bereiding:
    • Was de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water
    • Was de courgetten en kook ze in hun geheel beetgaar in lichtgezouten water
    • Laat de artisjokharten uitlekken
    • Giet de aardappelen af, pel ze onmiddellijk en pureer ze
    • Roer er de zure room en een nootje boter onder en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
    • Smeer een taartvorm van ca. 23 cm diameter in met boter en verdeel er de puree over
    • Snijd de ham in stukjes en leg deze op de puree
    • Snijd de courgetten in rondjes en schik ze naast elkaar op de taart, versier met de artisiokharten
    • Verdeel de kaas in stukjes en leg ze op de courgetten
    • Bestrooi het geheel met oregano en basilicum en wat peper van de molen
    • Besprenkel met de olijfolie en zet de taart gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
    • Bestrooi met de peterselie en dien warm op
    • Drink er een glaasje frisse rose bij Tip: Door sappige groenten bovenop de puree te leggen droogt deze minder uit