aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 750 g aardappelen
- 2 courgetten
- 4 artisjokharten (uit blik)
- 2 el zure room
- Boter
- 100 g gekookte ham
- 150 g Cambozola
- 1 tl oregano
- 1 tl gehakte basilicum
- 2 el olijfolie
- 1 el gehakte peterselie
- Versgemalen peper
- Zout
- Nootmuskaat
- Bereiding:
- Was de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water
- Was de courgetten en kook ze in hun geheel beetgaar in lichtgezouten water
- Laat de artisjokharten uitlekken
- Giet de aardappelen af, pel ze onmiddellijk en pureer ze
- Roer er de zure room en een nootje boter onder en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
- Smeer een taartvorm van ca. 23 cm diameter in met boter en verdeel er de puree over
- Snijd de ham in stukjes en leg deze op de puree
- Snijd de courgetten in rondjes en schik ze naast elkaar op de taart, versier met de artisiokharten
- Verdeel de kaas in stukjes en leg ze op de courgetten
- Bestrooi het geheel met oregano en basilicum en wat peper van de molen
- Besprenkel met de olijfolie en zet de taart gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
- Bestrooi met de peterselie en dien warm op
- Drink er een glaasje frisse rose bij Tip: Door sappige groenten bovenop de puree te leggen droogt deze minder uit