aantal personen: 4-6
- Ingrediënten:
- 2 blikjes croissantdeeg
- 1 grote gesnipperde ui
- 25 g boter
- 250 g champignons, in plakjes
- 100 g gekookte ham (dikke plak) in blokjes
- 2 el fijngehakte peterselie
- 400 g americain (puur)
- Zout
- Peper
- 1 teentje knoflook
- 1 losgeklopte eierdooier
- Springvorm van 24 cm doorsnede
- Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- 1 blikje deeg uitrollen tot ronde lap van 32 cm doorsnee
- Vorm ermee bekleden
- Ui in boter 10 minuten zachtjes bakken
- Champignons toevoegen en 5 minuten op hoog vuur meebakken
- Ham en peterselie erbij doen en even meebakken
- Americain met zout, peper, uitgeperste knoflook mengen
- In vorm laagjes maken van helft van tartaar, champignon-hammengsel en rest van tartaar
- Tweede blikje deeg uitrollen tot cirkel van 24 cm
- Taart ermee
- afdekken, randen met eierdooier op elkaar plakken
- Uit restjes deeg champignons snijden en met eierdooier op deksel plakken
- Deksel bestrijken met eidooier
- Taart in de oven in 30 minuten goudbruin bakken