aantal personen: 4-6

  • IngrediĆ«nten:
    • 2 blikjes croissantdeeg
    • 1 grote gesnipperde ui
    • 25 g boter
    • 250 g champignons, in plakjes
    • 100 g gekookte ham (dikke plak) in blokjes
    • 2 el fijngehakte peterselie
    • 400 g americain (puur)
    • Zout
    • Peper
    • 1 teentje knoflook
    • 1 losgeklopte eierdooier
    • Springvorm van 24 cm doorsnede

  • Bereiding:
    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • 1 blikje deeg uitrollen tot ronde lap van 32 cm doorsnee
    • Vorm ermee bekleden
    • Ui in boter 10 minuten zachtjes bakken
    • Champignons toevoegen en 5 minuten op hoog vuur meebakken
    • Ham en peterselie erbij doen en even meebakken
    • Americain met zout, peper, uitgeperste knoflook mengen
    • In vorm laagjes maken van helft van tartaar, champignon-hammengsel en rest van tartaar
    • Tweede blikje deeg uitrollen tot cirkel van 24 cm
    • Taart ermee
    • afdekken, randen met eierdooier op elkaar plakken
    • Uit restjes deeg champignons snijden en met eierdooier op deksel plakken
    • Deksel bestrijken met eidooier
    • Taart in de oven in 30 minuten goudbruin bakken