aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 600 gr gemengde paddestoelen
- 1 fijngehakt sjalotje
- 1 fijngehakt teentje knoflook
- 50 gr boter
- 1 takje tijm
- 1 tl paprikapoeder
- Cognac
- 1/4 l slagroom
- 1 tl frambozenazijn
- 1 tl honing
- Peper
- Zout
- 4 plakjes bladerdeeg van 15 x 15 cm
- 1 ei
- Bereiding:
- Snijd de paddestoelen in reepjes en verdeel ze over vuurvaste schoteltjes
- Maak de saus: fruit look en sjalot in de boter, voeg tijm en paprika toe en giet de cognac erbij
- Flambeer
- Giet room in de pan en laat een paar minuten zachtjes koken
- Breng op smaak met de azijn, honing en peper
- Giet over de paddestoelen
- Dek de kommen af met bladerdeeg dat u met ei aan de bovenkant vastplakt
- Bestrijk het deegdeksel met losgeklopt ei
- Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven
- Serveer met noedels en peultjes