aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 600 gr gemengde paddestoelen
    • 1 fijngehakt sjalotje
    • 1 fijngehakt teentje knoflook
    • 50 gr boter
    • 1 takje tijm
    • 1 tl paprikapoeder
    • Cognac
    • 1/4 l slagroom
    • 1 tl frambozenazijn
    • 1 tl honing
    • Peper
    • Zout
    • 4 plakjes bladerdeeg van 15 x 15 cm
    • 1 ei

  • Bereiding:
    • Snijd de paddestoelen in reepjes en verdeel ze over vuurvaste schoteltjes
    • Maak de saus: fruit look en sjalot in de boter, voeg tijm en paprika toe en giet de cognac erbij
    • Flambeer
    • Giet room in de pan en laat een paar minuten zachtjes koken
    • Breng op smaak met de azijn, honing en peper
    • Giet over de paddestoelen
    • Dek de kommen af met bladerdeeg dat u met ei aan de bovenkant vastplakt
    • Bestrijk het deegdeksel met losgeklopt ei
    • Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven
    • Serveer met noedels en peultjes