aantal: 16 stuks
- Ingrediënten:
- 1 rijpe middelgrote meloen (Cavaillon of Galia)
- 1 tomaat
- 12 radijsjes
- 100 g gerookte palingfilet
- 1,5 dl Bulgaarse yoghurt
- 1 el gehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook, dille, dragon,
- kervel)
- 16 mini-taartjes van boter
- Tabasco
- Peper
- Zout
- Bereiding:
- Halveer de meloen, verwijder de pitten en haal er met een Parijs’ uitsteeklepeltje 16 bolletjes uit
- Laat deze uitlekken op keukenpapier
- Pel en ontpit de tomaat
- Laat ze goed uitlekken en snijd vervolgens het vruchtvlees in stukjes
- Was de radijsjes en snijd elk radijsje in vieren
- Snijd de palingfilet in stukjes van ca. 1 cm
- Klop de yoghurt, samen met de tuinkruiden los en breng op smaak met tabasco, peper en zout
- Roer er de stukjes tomaat, radijs en paling onder en schep deze mengeling in de taartjes
- Versier ze tenslotte met een meloenballetje