aantal: 16 stuks

  • IngrediĆ«nten:
    • 1 rijpe middelgrote meloen (Cavaillon of Galia)
    • 1 tomaat
    • 12 radijsjes
    • 100 g gerookte palingfilet
    • 1,5 dl Bulgaarse yoghurt
    • 1 el gehakte tuinkruiden (peterselie, bieslook, dille, dragon,
    • kervel)
    • 16 mini-taartjes van boter
    • Tabasco
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:
    • Halveer de meloen, verwijder de pitten en haal er met een Parijs’ uitsteeklepeltje 16 bolletjes uit
    • Laat deze uitlekken op keukenpapier
    • Pel en ontpit de tomaat
    • Laat ze goed uitlekken en snijd vervolgens het vruchtvlees in stukjes
    • Was de radijsjes en snijd elk radijsje in vieren
    • Snijd de palingfilet in stukjes van ca. 1 cm
    • Klop de yoghurt, samen met de tuinkruiden los en breng op smaak met tabasco, peper en zout
    • Roer er de stukjes tomaat, radijs en paling onder en schep deze mengeling in de taartjes
    • Versier ze tenslotte met een meloenballetje