aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 20 langoustinestaartjes
    • 3 roze pompelmoezen
    • 4 stronken witlof
    • 100 g roomboter
    • 5 dl bouillon van langoustines
    • Beetje suiker
    • Kervelpluksel

  • Bereiding:
    • Vijf blaadjes witlof per persoon voorzien, de pompelmoes ontvliezen en de kwartjes eruit halen
    • De langoustientjes van pantser ontdoen en lichtjes aansauteren in een antikleefpan
    • Overgieten met bouillon en afwerken met boter
    • De rest van het witlof in reepjes snijden en ook even aanbakken en overstrooien met suiker Afwerking:
    • Witlofblaadjes in stervorm op het bord schikken, daartussen de roze pompelmoes
    • In elk witlofblaadje legt men een langoustinestaartje
    • In het midden legt men de gesauteerde witlofreepjes
    • Het geheel overgieten met jus en afwerken met kervelplukjes