aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 20 kleine rauwe langoustines
- 2 sjalotten
- 1 seldertakje
- 1 teentje look
- 2 el olijfolie
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1/2 dl whisky
- 2 dl witte wijn
- 1 klontje suiker
- 1 passievrucht
- Boter
- 1 bakje postelein of spinazie
- Peper
- Zout
- Bereiding:
- Breek de koppen van de langoustines en kook de 4 mooiste ca 5 minuten in lichtgezouten water
- Pel de langoustinestaartjes en hak de schalen en de overgebleven koppen fijn
- Pel de sjalotten en snipper ze fijn
- Maak het seldertakje schoon en snijd het klein
- Pel het teentje look en druk het plat met behulp van een mes
- Verwarm de olijfolie en bak er de visafval in
- Voeg er de gesnipperde groenten en het platgedrukte teentje look aan toe en laat even sudderen
- Voeg er vervolgens de tomatenpuree, de whisky, de wijn en de suiker bij en laat dit gedurende 10 15 minuten stoven
- Giet deze bouillon tenslotte door een fijne zeef
- Halveer de passievrucht en voeg het vruchtvlees bij de gezeefde saus
- Roer er een nootje boter onder en breng de saus op smaak met peper en zout
- Verwarm de postelein en laat hem goed uitlekken
- Smelt een nootje boter en stoof er de postelein ca 30 seconden in
- Breng op smaak met peper en zout
- Schep op 4 warme borden een spiegel van saus, leg in het midden een bedje van postelein en schik er de langoustinestaartjes rond
- Versier met een langoustinekop