aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 20 kleine rauwe langoustines
    • 2 sjalotten
    • 1 seldertakje
    • 1 teentje look
    • 2 el olijfolie
    • 1 klein blikje tomatenpuree
    • 1/2 dl whisky
    • 2 dl witte wijn
    • 1 klontje suiker
    • 1 passievrucht
    • Boter
    • 1 bakje postelein of spinazie
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:
    • Breek de koppen van de langoustines en kook de 4 mooiste ca 5 minuten in lichtgezouten water
    • Pel de langoustinestaartjes en hak de schalen en de overgebleven koppen fijn
    • Pel de sjalotten en snipper ze fijn
    • Maak het seldertakje schoon en snijd het klein
    • Pel het teentje look en druk het plat met behulp van een mes
    • Verwarm de olijfolie en bak er de visafval in
    • Voeg er de gesnipperde groenten en het platgedrukte teentje look aan toe en laat even sudderen
    • Voeg er vervolgens de tomatenpuree, de whisky, de wijn en de suiker bij en laat dit gedurende 10 15 minuten stoven
    • Giet deze bouillon tenslotte door een fijne zeef
    • Halveer de passievrucht en voeg het vruchtvlees bij de gezeefde saus
    • Roer er een nootje boter onder en breng de saus op smaak met peper en zout
    • Verwarm de postelein en laat hem goed uitlekken
    • Smelt een nootje boter en stoof er de postelein ca 30 seconden in
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Schep op 4 warme borden een spiegel van saus, leg in het midden een bedje van postelein en schik er de langoustinestaartjes rond
    • Versier met een langoustinekop