aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • Voor de taartbodem:
    • 250 gr gezeefde bloem
    • 125 gr lauw water
    • 20 gr gist
    • 15 gr soja olie
    • 15 gr boter
    • 5 gr zout


      Voor de vulling:

    • 1 teentje look, gehakt of geperst
    • 8 scampi’s (medium)
    • Boter
    • Sambal
    • 1 struikje witlof, in stukjes van 1/2 cm
    • 1 mooi blaadje rode kool, in zeer fijne reepjes
    • 1/2 klontje suiker
    • Wijnazijn
    • Enkele sprietjes versnipperde bieslook
    • 3 eieren
    • 2.5 dl room
    • Zout
    • 25 gr zalmkuit

  • Bereiding:
    • Los eerst de gist op in het water
    • Voeg het zout pas toe als alle ingredienten tot een homogeen mengsel gekneed zijn
    • Laat het deeg 10 minuten rusten
    • Rol het dan uit op 3 mm dikte
    • Strijk een taartvorm van 22 a 23 cm in met boter en bekleed met het deeg
    • Prik in met een vork
    • Bak de scampi’s in boter kort op een hevig vuur
    • Pel de scampi’s en bak ze nog even met een beetje sambal en de look
    • Leg het mengsel in de taartbodem
    • Gebruik dezelfde pan waarin u de scampi’s bakte en laat het witlof en de rode kool hierin zweten
    • Doe er het halve klontje suiker bij
    • Blus met 2 eetlepels wijnazijn
    • Laat even uitdampen
    • Verwarm de oven voor op 190 graden
    • Schep de groenten bij de scampi’s
    • Klop de eieren los met de room
    • Doe er een beetje zout bij en spatel er de zalmkuit en de bieslook onder
    • Giet dit mengsel in de taart
    • Bak de taart gedurende 30 minuten tot de vulling gestold is en een fraai kleurtje krijgt
    • Schenk hierbij een glaasje manzanilla-sherry