aantal personen: 10
- Ingrediënten:
- 2 achterbouten van een konijn (ca. 250 gr elk)
- Boter
- 10 boter-taartjes
- 2 preiwitten
- 100 gr sojascheuten
- 1 kleine ui
- 4 eieren
- 1.5 dl room
- 50 gr gemalen gruyerekaas
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout Voor de bieslooksaus
- 1 sjalot
- 2.5 dl room
- Enkele druppels wijnazijn
- 1 el gehakte bieslook
- 1 el gehakte peterselie
- Bereiding:
- Vraag aan uw wildhandelaar om de bouten te ontbenen
- Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes en bak deze in een nootje boter
- Breng op smaak met peper en zout en verdeel het vlees over de taartjes
- Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in fijne julienne
- Was de sojascheuten en laat ze uitlekken
- Pel de ui en snipper hem fijn
- Bak de prei, de sojascheuten en de uisnippers krokant in een nootje boter
- Verdeel over de taartjes
- Klop de eieren, samen met de room, wat nootmuskaat, peper en zout, tot een luchtige massa en giet deze tot aan de rand in de taartjes
- Bestrooi ze tenslotte met de gemalen gruyerekaas
- Plaats de taartjes ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Maak ondertussen het bieslookroomsausje
- Pel de sjalot en snipper hem fijn
- Breng de room, samen met de wijnazijn en de sjalotsnippers, aan de kook en laat even koken tot de saus lichtgebonden is
- Breng op smaak met peper en zout en voeg er de bieslooksnippers aan toe
- Schep op 10 dessertbordjes een lepel saus, plaats er de boter-taartjes op en bestrooi deze met wat peterselie