aantal personen: 10

  • IngrediĆ«nten:
    • 2 achterbouten van een konijn (ca. 250 gr elk)
    • Boter
    • 10 boter-taartjes
    • 2 preiwitten
    • 100 gr sojascheuten
    • 1 kleine ui
    • 4 eieren
    • 1.5 dl room
    • 50 gr gemalen gruyerekaas
    • Nootmuskaat
    • Peper
    • Zout Voor de bieslooksaus
    • 1 sjalot
    • 2.5 dl room
    • Enkele druppels wijnazijn
    • 1 el gehakte bieslook
    • 1 el gehakte peterselie

  • Bereiding:
    • Vraag aan uw wildhandelaar om de bouten te ontbenen
    • Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes en bak deze in een nootje boter
    • Breng op smaak met peper en zout en verdeel het vlees over de taartjes
    • Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in fijne julienne
    • Was de sojascheuten en laat ze uitlekken
    • Pel de ui en snipper hem fijn
    • Bak de prei, de sojascheuten en de uisnippers krokant in een nootje boter
    • Verdeel over de taartjes
    • Klop de eieren, samen met de room, wat nootmuskaat, peper en zout, tot een luchtige massa en giet deze tot aan de rand in de taartjes
    • Bestrooi ze tenslotte met de gemalen gruyerekaas
    • Plaats de taartjes ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
    • Maak ondertussen het bieslookroomsausje
    • Pel de sjalot en snipper hem fijn
    • Breng de room, samen met de wijnazijn en de sjalotsnippers, aan de kook en laat even koken tot de saus lichtgebonden is
    • Breng op smaak met peper en zout en voeg er de bieslooksnippers aan toe
    • Schep op 10 dessertbordjes een lepel saus, plaats er de boter-taartjes op en bestrooi deze met wat peterselie