aantal personen: 6

  • Ingrediënten:
    • 2 a 3 kalfszwezeriken (ca 900g)
    • 1 el bloem
    • Geklaarde boter
    • Zout
    • Peper Voor de saus:
    • 2 dl kalfsfond
    • 1/2 dl room
    • 1 borrelglaasje calvados Voor het garnituur:
    • 6 zanddeegtaartjes
    • 300 gr gekookte doperwten
    • 1 kropje sla (hart)
    • Boter
    • Peper

  • Bereiding:
    • Leg de kalfszwezeriken twee uur in gezouten water dat u een of twee keer ververst (dat moet je trouwens doen bij elk orgaanvlees)
    • Zet ze vervolgens op het vuur in koud water met een snuifje zout en laat ze 2 a 3 minuten koken
    • Afgieten en overgieten met kokend water en kruid met wat zout
    • Laat ze 15 a 20 minuten koken en spoel ze dadelijk af onder koud water, laten afkoelen en de vliezen verwijderen
    • Snijd de afgekoelde zwezeriken in vingerdikke plakken en kruid met peper en zout
    • Wentel de plakken lichtjes in bloem en bak ze krokant in geklaarde boter (twee minuten aan elke kant)
    • Neem de zwezeriken uit de pan en houd ze warm vooraan in de oven
    • Blus het braadvocht met de kalfsfond en laat indikken tot gewenste dikte
    • Verrijk met calvados en room, breng ze op smaak en verwarm ze nog even
    • Snijd de gewassen sla in reepjes en stoof de sla samen met de doperwten even in wat boter en kruid met peper
    • Vul de verwarmde zandtaarttaartjes hiermee
    • Schik de taartjes en het vlees op een voorverwarmd bord en giet er een lepel hete saus over en serveer meteen