aantal personen: 6
- Ingrediënten:
- 2 a 3 kalfszwezeriken (ca 900g)
- 1 el bloem
- Geklaarde boter
- Zout
- Peper Voor de saus:
- 2 dl kalfsfond
- 1/2 dl room
- 1 borrelglaasje calvados Voor het garnituur:
- 6 zanddeegtaartjes
- 300 gr gekookte doperwten
- 1 kropje sla (hart)
- Boter
- Peper
- Bereiding:
- Leg de kalfszwezeriken twee uur in gezouten water dat u een of twee keer ververst (dat moet je trouwens doen bij elk orgaanvlees)
- Zet ze vervolgens op het vuur in koud water met een snuifje zout en laat ze 2 a 3 minuten koken
- Afgieten en overgieten met kokend water en kruid met wat zout
- Laat ze 15 a 20 minuten koken en spoel ze dadelijk af onder koud water, laten afkoelen en de vliezen verwijderen
- Snijd de afgekoelde zwezeriken in vingerdikke plakken en kruid met peper en zout
- Wentel de plakken lichtjes in bloem en bak ze krokant in geklaarde boter (twee minuten aan elke kant)
- Neem de zwezeriken uit de pan en houd ze warm vooraan in de oven
- Blus het braadvocht met de kalfsfond en laat indikken tot gewenste dikte
- Verrijk met calvados en room, breng ze op smaak en verwarm ze nog even
- Snijd de gewassen sla in reepjes en stoof de sla samen met de doperwten even in wat boter en kruid met peper
- Vul de verwarmde zandtaarttaartjes hiermee
- Schik de taartjes en het vlees op een voorverwarmd bord en giet er een lepel hete saus over en serveer meteen