aantal personen:

  • IngrediĆ«nten:
    • 4 plakjes bladerdeeg van 15 x 15 cm
    • 4 stukjes geitekaas van 35 g elk
    • 1 kleine courgette Voor de saus:
    • 4 sjalotjes
    • 500 g tomaten
    • 25 g boter
    • 5 basilicumsteeltjes
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:
    • Snijd van het bladerdeeg rondjes met een doorsnede van 15 cm en bekleed daarmee 4 kleine taartvormpjes
    • Leg de geitekaas in het midden
    • Snijd de courgette in dunne schijfjes en leg deze dakpansgewijs in een krans om de kaas, deze gedeeltelijk bedekkend
    • Leg een schijfje bovenop, in het midden
    • Bak de taartjes 15 – 20 minuten in de voorverwarmde oven (170 graden)
    • Maak intussen de saus: hak de sjalotjes fijn en snijd de tomaten in stukken
    • Fruit de sjalotjes op een laag vuur in de boter, voeg de tomaten en de basilicumsteeltjes toe en laat alles zachtjes pruttelen tot de tomaten zacht zijn
    • Wrijf de inhoud van de pan door een zeef en breng de aldus verkregen saus op smaak met zout en peper
    • Haal de taartjes uit de vorm en leg ze op voorverwarmde borden, giet er een beetje saus omheen en serveer direct