aantal personen:
- Ingrediënten:
- 4 plakjes bladerdeeg van 15 x 15 cm
- 4 stukjes geitekaas van 35 g elk
- 1 kleine courgette Voor de saus:
- 4 sjalotjes
- 500 g tomaten
- 25 g boter
- 5 basilicumsteeltjes
- Zout
- Peper
- Bereiding:
- Snijd van het bladerdeeg rondjes met een doorsnede van 15 cm en bekleed daarmee 4 kleine taartvormpjes
- Leg de geitekaas in het midden
- Snijd de courgette in dunne schijfjes en leg deze dakpansgewijs in een krans om de kaas, deze gedeeltelijk bedekkend
- Leg een schijfje bovenop, in het midden
- Bak de taartjes 15 – 20 minuten in de voorverwarmde oven (170 graden)
- Maak intussen de saus: hak de sjalotjes fijn en snijd de tomaten in stukken
- Fruit de sjalotjes op een laag vuur in de boter, voeg de tomaten en de basilicumsteeltjes toe en laat alles zachtjes pruttelen tot de tomaten zacht zijn
- Wrijf de inhoud van de pan door een zeef en breng de aldus verkregen saus op smaak met zout en peper
- Haal de taartjes uit de vorm en leg ze op voorverwarmde borden, giet er een beetje saus omheen en serveer direct