aantal personen: 12 – 16
- Ingrediënten:
- 1 bosje waterkers
- Zout
- 2 blaadjes witte gelatine
- 500 gr verse roomkaas (bijv. Monchou)
- 1 dl slagroom
- 200 gr oranje Edammerkaas, in blokjes
- 300 gr Kernhemkaas, in plakjes
- 6 sneetjes donker roggebrood
- Pate of cakevorm, inhoud 1 liter
- Bereiding:
- Van waterkers steeltjes afsnijden
- In weinig water en zout waterkers 2 minuten koken
- Onder koud water afspoelen
- Fijn pureren
- Gelatine in ruim water 5 minuten weken
- Waterkerspuree verhitten
- Gelatine uitknijpen
- Van vuur af gelatine in puree oplossen
- Roomkaas en slagroom luchtig kloppen
- Waterkerspuree en edammerkaas erdoor scheppen
- Patevorm bekleden met 3/4 van de Kernhem
- Kaasmengsel erin doen
- Afdekken met de rest van de Kernhem
- In koelkast in 3 uur laten opstijven
- Uit roggebrood sterretjes snijden en er de taart mee garneren