aantal personen: 12 – 16

  • IngrediĆ«nten:
    • 1 bosje waterkers
    • Zout
    • 2 blaadjes witte gelatine
    • 500 gr verse roomkaas (bijv. Monchou)
    • 1 dl slagroom
    • 200 gr oranje Edammerkaas, in blokjes
    • 300 gr Kernhemkaas, in plakjes
    • 6 sneetjes donker roggebrood
    • Pate of cakevorm, inhoud 1 liter

  • Bereiding:
    • Van waterkers steeltjes afsnijden
    • In weinig water en zout waterkers 2 minuten koken
    • Onder koud water afspoelen
    • Fijn pureren
    • Gelatine in ruim water 5 minuten weken
    • Waterkerspuree verhitten
    • Gelatine uitknijpen
    • Van vuur af gelatine in puree oplossen
    • Roomkaas en slagroom luchtig kloppen
    • Waterkerspuree en edammerkaas erdoor scheppen
    • Patevorm bekleden met 3/4 van de Kernhem
    • Kaasmengsel erin doen
    • Afdekken met de rest van de Kernhem
    • In koelkast in 3 uur laten opstijven
    • Uit roggebrood sterretjes snijden en er de taart mee garneren