aantal personen: 12

  • IngrediĆ«nten:
    • 2/3 kop cracker-kruimels
    • 1/3 kop fijngehakte walnoten
    • 2 el boter
    • 8 repen spek
    • 1/2 kop gehakte uien
    • 1 el spekvet
    • 700 g roomkaas
    • 3 losgeklopte eieren
    • 1/2 tl cayennepeper
    • 1/4 tl lookpoeder
    • Een takje peterselie
    • Geraspte wortel
    • Wortelkrullen
    • (1 kop = 240 ml)

  • Bereiding:
    • Meng crackerkruimels met walnoten en boter
    • Breng het mengsel gelijkmatig op de bodem van een springvorm aan, duw goed aan en bak gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
    • Laat afkoelen
    • Bak het spek knapperig en verkruimel het
    • Sauteer de ui in het spekvet tot hij glazig is; houd apart
    • Klop de roomkaas op
    • Voeg eieren, lookpoeder en cayennepeper toe
    • Roer glad
    • Voeg spek en uien toe
    • Giet het mengsel in de springvorm
    • Strijk het glad
    • Bak 45-60 min
    • Laat volledig afkoelen
    • Bedek met plastic en bewaar in de koelkast
    • Haal hem juist voor het opdienen uit de springvorm
    • Garneer met een cirkel van geraspte wortel
    • Leg in het midden een wortelkrul en een takje peterselie
    • Dien op met crackers