aantal personen: 12
- Ingrediënten:
- 2/3 kop cracker-kruimels
- 1/3 kop fijngehakte walnoten
- 2 el boter
- 8 repen spek
- 1/2 kop gehakte uien
- 1 el spekvet
- 700 g roomkaas
- 3 losgeklopte eieren
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/4 tl lookpoeder
- Een takje peterselie
- Geraspte wortel
- Wortelkrullen
- (1 kop = 240 ml)
- Bereiding:
- Meng crackerkruimels met walnoten en boter
- Breng het mengsel gelijkmatig op de bodem van een springvorm aan, duw goed aan en bak gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Laat afkoelen
- Bak het spek knapperig en verkruimel het
- Sauteer de ui in het spekvet tot hij glazig is; houd apart
- Klop de roomkaas op
- Voeg eieren, lookpoeder en cayennepeper toe
- Roer glad
- Voeg spek en uien toe
- Giet het mengsel in de springvorm
- Strijk het glad
- Bak 45-60 min
- Laat volledig afkoelen
- Bedek met plastic en bewaar in de koelkast
- Haal hem juist voor het opdienen uit de springvorm
- Garneer met een cirkel van geraspte wortel
- Leg in het midden een wortelkrul en een takje peterselie
- Dien op met crackers