aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 40 gr boter
- 45 gr bloem
- 1/2 l melk
- 125 gr kleine champignons
- 1 geutje citroensap
- 2 plakjes gekookte ham
- 100 gr gemalen gruyerekaas
- 8 taartjes van boter
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout
Voor het garnituur: - Sla
- Tomaat
- Komkommer
- Bereiding:
- Smelt de boter, roer er de bloem onder en laat even meebakken
- Giet de melk erbij en laat even doorkoken
- Mix het geheel tot u een gladde saus bekomt
- Was de champignons en snijd ze in vieren
- Kook ze onder gesloten deksel en 1/2 dl water waaraan u het citroensap
- hebt toegevoegd
- Snijd de ham en kleine reepjes
- Spatel de witgekookte champignons, de reepjes ham en 80 gr gemalen gruyerekaas onder de saus
- Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout
- Kontroleer tenslotte de dikte van de saus
- Verdeel de bereiding over de 8 taartjes en strooi er de overgebleven gruyerekaas over
- Plaats de taartjes in een hete oven van 180 graden en laat even gratineren
- Serveer de taartjes op een bord met wat sla, tomaat en komkommer als garnituur
- Houd er bij het kruiden wel rekening mee dat de gruyerekaas reeds een zoute smaak geeft.