aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 40 gr boter
    • 45 gr bloem
    • 1/2 l melk
    • 125 gr kleine champignons
    • 1 geutje citroensap
    • 2 plakjes gekookte ham
    • 100 gr gemalen gruyerekaas
    • 8 taartjes van boter
    • Nootmuskaat
    • Peper
    • Zout


      Voor het garnituur:

    • Sla
    • Tomaat
    • Komkommer

  • Bereiding:
    • Smelt de boter, roer er de bloem onder en laat even meebakken
    • Giet de melk erbij en laat even doorkoken
    • Mix het geheel tot u een gladde saus bekomt
    • Was de champignons en snijd ze in vieren
    • Kook ze onder gesloten deksel en 1/2 dl water waaraan u het citroensap
    • hebt toegevoegd
    • Snijd de ham en kleine reepjes
    • Spatel de witgekookte champignons, de reepjes ham en 80 gr gemalen gruyerekaas onder de saus
    • Kruid naar smaak met nootmuskaat, peper en zout
    • Kontroleer tenslotte de dikte van de saus
    • Verdeel de bereiding over de 8 taartjes en strooi er de overgebleven gruyerekaas over
    • Plaats de taartjes in een hete oven van 180 graden en laat even gratineren
    • Serveer de taartjes op een bord met wat sla, tomaat en komkommer als garnituur
    • Houd er bij het kruiden wel rekening mee dat de gruyerekaas reeds een zoute smaak geeft.