aantal personen: 8
- Ingrediënten:
- 50 gr champignons, in blokjes
- 50 gr groene paprika
- 50 gr gele paprika
- 50 gr worteltjes
- 125 gr zachte boter + 1 eetl
- 2 tl selderijzout
- 2 eieren
- 125 gr bloem + 1 eetl
- 3 gr bakpoeder
- Geraspte schil van 1/2 citroen en 1/2 sinaasappel
- Cakevorm van 20 cm, ingevet
- Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 180 graden
- In 1 eetl. boter champignons bakken
- Overige groenten in heel kleine blokjes snijden
- Groenten blancheren
- Droogdeppen
- Rest van boter met selderijzout roeren
- Met mixer eieren
- 1 voor 1 door boter kloppen
- Blijven kloppen tot luchtige massa ontstaat
- 125 g bloem en bakpoeder mengen
- Door boter-eicreme spatelen
- Groenten met rest van bloem omschudden
- Groenten en rasp door beslag spatelen
- Beslag in cakevorm overdoen
- Bovenkant gladstrijken
- Cake in 35-40 minuten gaar en goudbruin bakken
- Laten afkoelen