aantal personen: 8

  • Ingrediënten:
    • 50 gr champignons, in blokjes
    • 50 gr groene paprika
    • 50 gr gele paprika
    • 50 gr worteltjes
    • 125 gr zachte boter + 1 eetl
    • 2 tl selderijzout
    • 2 eieren
    • 125 gr bloem + 1 eetl
    • 3 gr bakpoeder
    • Geraspte schil van 1/2 citroen en 1/2 sinaasappel
    • Cakevorm van 20 cm, ingevet

  • Bereiding:
    • Oven voorverwarmen op 180 graden
    • In 1 eetl. boter champignons bakken
    • Overige groenten in heel kleine blokjes snijden
    • Groenten blancheren
    • Droogdeppen
    • Rest van boter met selderijzout roeren
    • Met mixer eieren
    • 1 voor 1 door boter kloppen
    • Blijven kloppen tot luchtige massa ontstaat
    • 125 g bloem en bakpoeder mengen
    • Door boter-eicreme spatelen
    • Groenten met rest van bloem omschudden
    • Groenten en rasp door beslag spatelen
    • Beslag in cakevorm overdoen
    • Bovenkant gladstrijken
    • Cake in 35-40 minuten gaar en goudbruin bakken
    • Laten afkoelen