Voor 20 stuks

  • IngrediĆ«nten:
    • 2 dikke witlofstronken
    • Boter
    • 2 el bloemsuiker
    • Het sap van 1/2 citroen
    • 20 mini-taartjes van boter
    • 20 kwarteleitjes
    • 1 el kummelzaadjes
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:
    • Verwijder de harde kern van het witlof en was het
    • Snijd de topjes af en bewaar deze blaadjes voor het garnituur
    • Halveer de witlofstronkjes en snijd ze vervolgens dwars in dunne reepjes
    • Stoof deze even in een nootje boter en voeg er de bloemsuiker en het citroensap aan toe
    • Laat nog ca. 2 minuten stoven en breng op smaak met peper en zout
    • Verdeel deze bereiding vervolgens over de mini-taartjes en breek er de kwarteleitjes in
    • Bestrooi met de kummel en plaats de taartjes ca. 6 minuten in een voorverwarmde ovevn van 180 graden
    • Haal de taartjes uit de oven, versier ze met de witlofblaadjes en serveer ze onmiddellijk