Voor 20 stuks
- Ingrediënten:
- 2 dikke witlofstronken
- Boter
- 2 el bloemsuiker
- Het sap van 1/2 citroen
- 20 mini-taartjes van boter
- 20 kwarteleitjes
- 1 el kummelzaadjes
- Peper
- Zout
- Bereiding:
- Verwijder de harde kern van het witlof en was het
- Snijd de topjes af en bewaar deze blaadjes voor het garnituur
- Halveer de witlofstronkjes en snijd ze vervolgens dwars in dunne reepjes
- Stoof deze even in een nootje boter en voeg er de bloemsuiker en het citroensap aan toe
- Laat nog ca. 2 minuten stoven en breng op smaak met peper en zout
- Verdeel deze bereiding vervolgens over de mini-taartjes en breek er de kwarteleitjes in
- Bestrooi met de kummel en plaats de taartjes ca. 6 minuten in een voorverwarmde ovevn van 180 graden
- Haal de taartjes uit de oven, versier ze met de witlofblaadjes en serveer ze onmiddellijk