aantal personen: 4-6

  • IngrediĆ«nten:
    • 5 plakjes bladerdeeg
    • 1 losgeklopte eierdooier
    • 300 g diepvries doperwten
    • 3 rode paprika’s in stukjes
    • 1 el boter
    • 1/2 bloemkool in roosjes
    • Peper
    • Zout
    • 2 el fijngehakte peterselie
    • 6 blaadjes witte gelatine
    • 1/4 liter stijfgeklopte slagroom
    • Springvorm van 24 cm doorsnede

  • Bereiding:
    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • 4 plakjes deeg uitrollen tot cirkel van 24 cm
    • In vorm leggen
    • Uit rest van deeg blaadjes en bloemetjes snijden
    • Op bakplaat leggen
    • Deegbodem en motiefjes met eierdooier bestrijken
    • In oven in 20 minuten goudbruin bakken
    • Laten afkoelen
    • In aparte pannen doperwten en bleomkool gaarkoken
    • In afgedekte pan paprika in boter 20 minuten stoven
    • Groenten apart pureren en door een zeef wrijven
    • Door bloemkoolpuree peterselie roeren
    • Puree’s laten afkoelen
    • Gelatine in ruim water 5 minuten laten weken
    • Met aanhangend vocht boven laag vuur oplossen
    • Gelatine door slagroom mengen
    • Door elke groente 1/3 deel van room-gelatinemengsel roeren
    • In vorm laagjes groentemousse scheppen, steeds gladstrijken met vochtig mes
    • Taart in koelkast 3 uur laten opstijven
    • Garneren met deegbloemen en -blaadjes