aantal personen: 4-6
- Ingrediƫnten:
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1 losgeklopte eierdooier
- 300 g diepvries doperwten
- 3 rode paprika’s in stukjes
- 1 el boter
- 1/2 bloemkool in roosjes
- Peper
- Zout
- 2 el fijngehakte peterselie
- 6 blaadjes witte gelatine
- 1/4 liter stijfgeklopte slagroom
- Springvorm van 24 cm doorsnede
- Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- 4 plakjes deeg uitrollen tot cirkel van 24 cm
- In vorm leggen
- Uit rest van deeg blaadjes en bloemetjes snijden
- Op bakplaat leggen
- Deegbodem en motiefjes met eierdooier bestrijken
- In oven in 20 minuten goudbruin bakken
- Laten afkoelen
- In aparte pannen doperwten en bleomkool gaarkoken
- In afgedekte pan paprika in boter 20 minuten stoven
- Groenten apart pureren en door een zeef wrijven
- Door bloemkoolpuree peterselie roeren
- Puree’s laten afkoelen
- Gelatine in ruim water 5 minuten laten weken
- Met aanhangend vocht boven laag vuur oplossen
- Gelatine door slagroom mengen
- Door elke groente 1/3 deel van room-gelatinemengsel roeren
- In vorm laagjes groentemousse scheppen, steeds gladstrijken met vochtig mes
- Taart in koelkast 3 uur laten opstijven
- Garneren met deegbloemen en -blaadjes