aantal personen: 4
- Ingrediƫnten:
- 1 kg mosselen
- 1 ui
- 1 witte seldertak
- 1 takje peterselie
- 2 wortelen
- Boter
- 1 el bloem
- 2 dl room
- 1 mespunt saffraanpoeder (of 2 saffraandraadjes)
- 4 boter taartjes
- 1 el gehakte bieslook
- Peper
- Zout
- Bereiding:
- Maak de mosselen zorgvuldig schoon en was ze enkele malen in ruim water
- Pel de ui en snijd hem in ringen
- Maak de selder en de peterselie schoon en snijd beide groenten in stukken
- Doe de mosselen, samen met de groenten, in een kookpan
- Kruid met peper en zout en dek de pan af
- Schud de mosselen regelmatig op tot ze open zijn
- Haal de mosselen vervolgens uit de schelpen en giet het kookvocht door een fijne zeef
- Maak de wortelen schoon en snijd ze in fijne julienne
- Smelt 1 eetlepel boter en strooi er de bloem op
- Giet er al roerend het mosselkookvocht bij
- Voeg er de worteljulienne, de room en de saffraan aan toe en laat de saus ca 5 minuten inkoken tot de worteltjes beetgaar zijn
- Verwarm er vervolgens de mosseltjes in
- Plaats de boter taartjes ca 2 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
- Vul ze met de mosselroomsaus en bestrooi ze met wat bieslook