aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 1 kg mosselen
    • 1 ui
    • 1 witte seldertak
    • 1 takje peterselie
    • 2 wortelen
    • Boter
    • 1 el bloem
    • 2 dl room
    • 1 mespunt saffraanpoeder (of 2 saffraandraadjes)
    • 4 boter taartjes
    • 1 el gehakte bieslook
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:
    • Maak de mosselen zorgvuldig schoon en was ze enkele malen in ruim water
    • Pel de ui en snijd hem in ringen
    • Maak de selder en de peterselie schoon en snijd beide groenten in stukken
    • Doe de mosselen, samen met de groenten, in een kookpan
    • Kruid met peper en zout en dek de pan af
    • Schud de mosselen regelmatig op tot ze open zijn
    • Haal de mosselen vervolgens uit de schelpen en giet het kookvocht door een fijne zeef
    • Maak de wortelen schoon en snijd ze in fijne julienne
    • Smelt 1 eetlepel boter en strooi er de bloem op
    • Giet er al roerend het mosselkookvocht bij
    • Voeg er de worteljulienne, de room en de saffraan aan toe en laat de saus ca 5 minuten inkoken tot de worteltjes beetgaar zijn
    • Verwarm er vervolgens de mosseltjes in
    • Plaats de boter taartjes ca 2 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
    • Vul ze met de mosselroomsaus en bestrooi ze met wat bieslook