aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • Voor het deeg:
    • 200 gr zelfrijzende bloem
    • 0.5 a 0.75 dl water
    • 25 gr boter
    • Zout

      Voor de vulling:

    • 1/4 komkommer, in fijne blokjes gesneden
    • Peper
    • Zout
    • Nootmuskaat
    • 3 eieren
    • 1 dl room
    • Boter
    • 200 gr gerookte zalm, in kleine stukjes en blokjes
    • 1 el gehakte peterselie
    • 4 tl zalm- of lompviseitjes

  • Bereiding:
    • De dag voordien:
    • Vermeng de bloem met het water en boter tot u een homogeen geheel bekomt
    • Voeg er zout aan toe, dek af met een vochtige doek en laat 1 uur rusten
    • Stoof de komkommerblokjes in een nootje boter en breng op smaak met peper en zout
    • Klop daarna de eieren met de room los en kruid met peper, zout en nootmuskaat
    • Ondertussen smeert u een taartvorm van ongeveer 20 cm in met boter
    • Verwarm de oven gedurende 25 minuten voor op 180 graden
    • Rol het deeg uit op 3 mm dikte, plaats het mooi in de taartvorm en druk zacht met de duim tegen de boorden
    • Verdeel de zalmblokjes en de komkommerblokjes over de taartbodem en roer tenslotte vers gehakte peterselie door het eierbeslag
    • Giet dit over de taartbodem
    • Plaats de taart gedurende 20 tot 30 min in een oven van 180 graden en laat de taart zachtjes bakken
    • Als de taart volledig gebakken is, haalt u ze uit de vorm en laat u ze afkoelen


      De dag zelf:

    • Plaats de taart enkele minuten in een warme oven op 180 graden
    • Net lang genoeg om de champagne te ontkurken
    • Snijd de taart in spietjes en versier deze met wat zalm- of lompviseitjes