aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- Voor het deeg:
- 200 gr zelfrijzende bloem
- 0.5 a 0.75 dl water
- 25 gr boter
- Zout Voor de vulling:
- 1/4 komkommer, in fijne blokjes gesneden
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- 3 eieren
- 1 dl room
- Boter
- 200 gr gerookte zalm, in kleine stukjes en blokjes
- 1 el gehakte peterselie
- 4 tl zalm- of lompviseitjes
- Bereiding:
- De dag voordien:
- Vermeng de bloem met het water en boter tot u een homogeen geheel bekomt
- Voeg er zout aan toe, dek af met een vochtige doek en laat 1 uur rusten
- Stoof de komkommerblokjes in een nootje boter en breng op smaak met peper en zout
- Klop daarna de eieren met de room los en kruid met peper, zout en nootmuskaat
- Ondertussen smeert u een taartvorm van ongeveer 20 cm in met boter
- Verwarm de oven gedurende 25 minuten voor op 180 graden
- Rol het deeg uit op 3 mm dikte, plaats het mooi in de taartvorm en druk zacht met de duim tegen de boorden
- Verdeel de zalmblokjes en de komkommerblokjes over de taartbodem en roer tenslotte vers gehakte peterselie door het eierbeslag
- Giet dit over de taartbodem
- Plaats de taart gedurende 20 tot 30 min in een oven van 180 graden en laat de taart zachtjes bakken
- Als de taart volledig gebakken is, haalt u ze uit de vorm en laat u ze afkoelen
De dag zelf: - Plaats de taart enkele minuten in een warme oven op 180 graden
- Net lang genoeg om de champagne te ontkurken
- Snijd de taart in spietjes en versier deze met wat zalm- of lompviseitjes