aantal personen: 4-6
- Ingrediënten:
- 10 plakjes bladerdeeg
- 1 gesnipperde ui
- 25 g boter
- 2 kleine courgettes, grof geraspt
- 100 g ontbijtspek, in plakjes
- 100 g roomkaas
- 2 eieren
- Zout
- Peper
- 45 g geschaafde amandelen of pijnboompitten
- 1 losgeklopte eierdooier
- Springvorm van 22 cm
- Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- 7 plakjes deeg uitrollen tot een ronde lap van 30 cm
- Vorm ermee bekleden
- Ui in boter 5 minuten bakken, courgette erbij doen en 5 minuten meebakken
- Spek in koekepan met anti-aanbaklaag uitbakken en verkruimelen
- Spek, roomkaas, eieren, zout en peper door courgettemengsel roeren
- In vorm scheppen
- Amandelen erover strooien
- Rest van deeg uitrollen tot lap van 22 cm
- Lap met eidooier bestrijken, in reepjes snijden en over de vulling leggen
- Taart in oven in 55 minuten goudbruin bakken