aantal personen: 4-6

  • IngrediĆ«nten:
    • 10 plakjes bladerdeeg
    • 1 gesnipperde ui
    • 25 g boter
    • 2 kleine courgettes, grof geraspt
    • 100 g ontbijtspek, in plakjes
    • 100 g roomkaas
    • 2 eieren
    • Zout
    • Peper
    • 45 g geschaafde amandelen of pijnboompitten
    • 1 losgeklopte eierdooier
    • Springvorm van 22 cm

  • Bereiding:
    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • 7 plakjes deeg uitrollen tot een ronde lap van 30 cm
    • Vorm ermee bekleden
    • Ui in boter 5 minuten bakken, courgette erbij doen en 5 minuten meebakken
    • Spek in koekepan met anti-aanbaklaag uitbakken en verkruimelen
    • Spek, roomkaas, eieren, zout en peper door courgettemengsel roeren
    • In vorm scheppen
    • Amandelen erover strooien
    • Rest van deeg uitrollen tot lap van 22 cm
    • Lap met eidooier bestrijken, in reepjes snijden en over de vulling leggen
    • Taart in oven in 55 minuten goudbruin bakken