aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 25 g boter
    • 200 g ontbijtspek in blokjes
    • 300 g uien in dunne ringen
    • 200 g champignons in plakjes (liefst bruine)
    • 1 dl bouillon
    • Zout
    • Peper
    • 1 tl tijm
    • 100 g roomkaas, in kleine blokjes
    • 1 dl creme fraiche
    • 3 eieren
    • 1 blikje croissantdeeg
    • 1 eierdooier, losgeklopt
    • Quichevorm van 22 cm doorsnee

  • Bereiding:
    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • In boter het spek en de ui 10 minuten bakken
    • Champignons toevoegen en 10 minuten meebakken
    • Bouillon erbij doen en op hoog vuur laten indampen
    • Van vuur af zout, peper, tijm, roomkaas, creme fraiche en eieren erdoor roeren
    • Deeg uitrollen tot lap van 30 x 30 cm
    • In vorm leggen
    • Vulling erin scheppen
    • Overhangend deeg naar het midden over vulling vouwen
    • Deeg met eierdooier bestrijken
    • Taart in oven in 35 minuten goudbruin bakken