aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 25 g boter
- 200 g ontbijtspek in blokjes
- 300 g uien in dunne ringen
- 200 g champignons in plakjes (liefst bruine)
- 1 dl bouillon
- Zout
- Peper
- 1 tl tijm
- 100 g roomkaas, in kleine blokjes
- 1 dl creme fraiche
- 3 eieren
- 1 blikje croissantdeeg
- 1 eierdooier, losgeklopt
- Quichevorm van 22 cm doorsnee
- Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- In boter het spek en de ui 10 minuten bakken
- Champignons toevoegen en 10 minuten meebakken
- Bouillon erbij doen en op hoog vuur laten indampen
- Van vuur af zout, peper, tijm, roomkaas, creme fraiche en eieren erdoor roeren
- Deeg uitrollen tot lap van 30 x 30 cm
- In vorm leggen
- Vulling erin scheppen
- Overhangend deeg naar het midden over vulling vouwen
- Deeg met eierdooier bestrijken
- Taart in oven in 35 minuten goudbruin bakken