aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • 1 blikje croissantdeeg
    • 50 g sesamzaad
    • 500 g broccoli in kleine stukjes
    • Zout
    • Peper
    • 200 g ontbijtspek in blokjes
    • 150 g gorgonzola, verbrokkeld
    • 3 eieren
    • 2 dl slagroom
    • Quichevorm van 22 cm

  • Bereiding:
    • De oven voorverwarmen op 200 graden
    • Het deeg uitrollen
    • De helft van sesamzaad erover strooien
    • Het deeg dubbelklappen en de rest van sesamzaad erover strooien en in het deeg drukken
    • Het deeg opnieuw dubbelklappen en uitrollen tot een cirkel van 26 cm
    • De vorm ermee bekleden
    • De broccoli in water met zout 8 minuten koken
    • Laten uitlekken
    • Het spek in pan met anti-aanbaklaag uitbakken
    • Laten uitlekken
    • De broccoli en het spek in de vorm leggen
    • De gorgonzola erover strooien
    • De eieren losroeren met melk, zout en peper
    • Over vulling schenken
    • De taart in oven in 40 minuten goudbruin bakken