aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 1 blikje croissantdeeg
- 50 g sesamzaad
- 500 g broccoli in kleine stukjes
- Zout
- Peper
- 200 g ontbijtspek in blokjes
- 150 g gorgonzola, verbrokkeld
- 3 eieren
- 2 dl slagroom
- Quichevorm van 22 cm
- Bereiding:
- De oven voorverwarmen op 200 graden
- Het deeg uitrollen
- De helft van sesamzaad erover strooien
- Het deeg dubbelklappen en de rest van sesamzaad erover strooien en in het deeg drukken
- Het deeg opnieuw dubbelklappen en uitrollen tot een cirkel van 26 cm
- De vorm ermee bekleden
- De broccoli in water met zout 8 minuten koken
- Laten uitlekken
- Het spek in pan met anti-aanbaklaag uitbakken
- Laten uitlekken
- De broccoli en het spek in de vorm leggen
- De gorgonzola erover strooien
- De eieren losroeren met melk, zout en peper
- Over vulling schenken
- De taart in oven in 40 minuten goudbruin bakken