aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 100 gr spinazie
    • 40 gr boter
    • 20 gr bloem
    • 1 tl currypoeder
    • 2 dl kippebouillon
    • 50 gr gerookte ham
    • 200 gr gekookt kalkoenvlees
    • 50 gr gemalen emmenthaler
    • 4 boter taartjes
    • 1 bakje luzernescheuten
    • Peper
    • Zout

  • Bereiding:
    • Was de spinazie, verwijder de steeltjes, droog ze en snijd in grove stukken
    • Smelt in een pannetje 20 gr boter en stoof de spinazie kort (1 minuut), breng op smaak met peper en zout en laat uitlekken
    • Smelt nu de overige boter, roer er de bloem en het currypoeder onder en bevochtig met de kippebouillon
    • Breng al roerend aan de kook tot u een gebonden saus bekomt
    • Hak de gerookte ham fijn en meng door de saus
    • Laat nog een minuutje sudderen en breng, indien nodig, op smaak met peper en zout
    • Snijd het kalkoenvlees in kleine stukjes
    • Meng de spinazie en het kalkoenvlees onder de saus en smelt er de helft van de kaas in
    • Verdeel de bereiding over de boter taartjes en bestrooi met de resterende kaas
    • Garneer de taartjes enkele minuten onder de grill, werk af met luzernescheuten en dien op