aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 100 gr spinazie
- 40 gr boter
- 20 gr bloem
- 1 tl currypoeder
- 2 dl kippebouillon
- 50 gr gerookte ham
- 200 gr gekookt kalkoenvlees
- 50 gr gemalen emmenthaler
- 4 boter taartjes
- 1 bakje luzernescheuten
- Peper
- Zout
- Bereiding:
- Was de spinazie, verwijder de steeltjes, droog ze en snijd in grove stukken
- Smelt in een pannetje 20 gr boter en stoof de spinazie kort (1 minuut), breng op smaak met peper en zout en laat uitlekken
- Smelt nu de overige boter, roer er de bloem en het currypoeder onder en bevochtig met de kippebouillon
- Breng al roerend aan de kook tot u een gebonden saus bekomt
- Hak de gerookte ham fijn en meng door de saus
- Laat nog een minuutje sudderen en breng, indien nodig, op smaak met peper en zout
- Snijd het kalkoenvlees in kleine stukjes
- Meng de spinazie en het kalkoenvlees onder de saus en smelt er de helft van de kaas in
- Verdeel de bereiding over de boter taartjes en bestrooi met de resterende kaas
- Garneer de taartjes enkele minuten onder de grill, werk af met luzernescheuten en dien op