aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 1 busseltje, fijne, groene asperges
    • 1 snuifje griessuiker
    • 1 kleine bloemkool
    • 4 eieren
    • 150 gr zachte raclette kaas
    • 8 sneetjes bacon (ca. 150 gr)
    • Boter
    • 8 kleine coctailworstjes
    • 1 schaaltje tuinkers
    • Zout

  • Bereiding:
    • Schil de onderste helf van de asperges en was ze
    • Kook ze, samen met de suiker, zonder deksel gedurende ca. 5 minuten gaar in lichtgezouten water
    • Verfris ze vervolgens onder de koude kraan
    • Maak de bloemkool schoon maar laat ze heel
    • Kook ze beetgaar in lichtgezouten water
    • Kook de eieren ca. 5 minuten, verfris ze en pel ze zorgvuldig
    • Halveer ze in de lengte
    • Rasp de raclette kaas
    • Rol de sneetjes bacon op en bak ze knapperig in een nootje boter
    • Bak de worstjes eveneens in een nootje boter
    • Plaats de bloemkool in het midden van een grote, vuurvaste schotel
    • Smelt een nootje boter en wentel er de aspergepunten in
    • Steek de asperges vervolgens, als kaarsjes, in de bloemkool
    • Schik er afwisselend, een half eitje, een worstje en een opgerold sneetje bacon rond
    • Bestrooi de bloemkool met de kaas en plaats de schotel ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
    • Was de tuinkers, laat ze uitlekken en schik ze in een kring rond de taart
    • U kunt deze taart serveren met gekookte rijst of aardappeltjes