aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 1 busseltje, fijne, groene asperges
- 1 snuifje griessuiker
- 1 kleine bloemkool
- 4 eieren
- 150 gr zachte raclette kaas
- 8 sneetjes bacon (ca. 150 gr)
- Boter
- 8 kleine coctailworstjes
- 1 schaaltje tuinkers
- Zout
- Bereiding:
- Schil de onderste helf van de asperges en was ze
- Kook ze, samen met de suiker, zonder deksel gedurende ca. 5 minuten gaar in lichtgezouten water
- Verfris ze vervolgens onder de koude kraan
- Maak de bloemkool schoon maar laat ze heel
- Kook ze beetgaar in lichtgezouten water
- Kook de eieren ca. 5 minuten, verfris ze en pel ze zorgvuldig
- Halveer ze in de lengte
- Rasp de raclette kaas
- Rol de sneetjes bacon op en bak ze knapperig in een nootje boter
- Bak de worstjes eveneens in een nootje boter
- Plaats de bloemkool in het midden van een grote, vuurvaste schotel
- Smelt een nootje boter en wentel er de aspergepunten in
- Steek de asperges vervolgens, als kaarsjes, in de bloemkool
- Schik er afwisselend, een half eitje, een worstje en een opgerold sneetje bacon rond
- Bestrooi de bloemkool met de kaas en plaats de schotel ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden
- Was de tuinkers, laat ze uitlekken en schik ze in een kring rond de taart
- U kunt deze taart serveren met gekookte rijst of aardappeltjes