aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • Voor het deeg
    • 125 gr bloem
    • 1 ei
    • 60 gr boter
    • Snufje zout

      Voor de saus:

    • 40 gr + 10 gr boter
    • 30 gr maisbloem
    • 2.5 dl koude kippebouillon
    • Peper
    • Zout
    • 1 el gehakte kervel
    • 3 eierdooiers
    • 2 el droge sherry
    • 200 gr aspergepunten (uit blik)
    • 100 gr grijze gepelde garnalen
    • 25 gr gemalen emmenthal

  • Bereiding:
    • Stort de bloem op tafel en vorm een bergje
    • Maak hierin een kuiltje
    • Doe hierin het ei en strooi er de boter in kleine stukjes rond, net als het zout
    • Meng het deeg met de vingers
    • Vervolgens kneedt u het met de handpalm tot een homogeen mengsel
    • Vorm met het deeg een bol en wikkel deze in plastiekfolie
    • Laat rusten in de koelkast
    • Laat 40 gr boter smelten en meng er de maisbloem door
    • Voeg onder voortdurend roeren de bouillon toe
    • Breng op smaak en laat enkele minuten koken
    • Neem van het vuur en meng de kervel door de saus
    • Hierna voegt u onder stevig roeren 1 voor 1 de eierdooiers toe
    • Doe er daarna sherry en nog eens 10 gr boter bij
    • Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op ongeveer 3 mm
    • Bekleed een diepe taartvorm van ongeveer 18 cm diameter
    • Bekleed het deeg met een blad aluminiumfolie en strooi er gedroogde bonen, erwten of rijstkorrels over (voor het ‘wit’bakken)
    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Bak het deeg ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven en verwijder de bonen
    • Giet de asperges af
    • Giet de helft van de saus in de taart, schik er de aspergepunten en de garnalen op
    • Lepel er de rest van de saus over en strooi er kaas over
    • Zet alles nog ongeveer 15 minuten in de oven op 225 graden en dien heet op met een glaasje witte wijn