aantal personen: 6-8
- Ingrediënten:
- 5 takjes basilicum
- 4 cl olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 40 g pecorino romano (Italiaanse kaas)
- 1.25 dl melk
- 40 g bloem
- 3 eieren
- Peper
- Zout
- 600 g grote geschilde aardappelen
- 2 el paneermeel
- 600 g vleestomaten in plakjes
- Vijzel
- Lage taart of quichevorm (22 cm doorsnede)
- Bereiding:
- Garnering:
- Van basilicum blaadjes plukken (paar blaadjes achterhouden)
- In vijzel blaadjes met olijfolie en 2 teentjes knoflook tot puree wrijven
- Pecorino in kleine stukjes schaven
Aardappeltaart: - Oven voorverwarmen op 225 graden In kom melk en bloem gladroeren
- Eieren toevoegen en loskloppen
- 2 teentjes knoflook erboven uitpersen
- Op smaak brengen met peper en zout
- Aardappelen grof raspen
- Door melkmengsel roeren
- Vorm invetten met olie
- Bestrooien met paneermeel
- Aardappelmengsel overdoen in vorm
- In midden van oven taart in 1 uur gaar bakken
Afwerken: - Taart met scherp mesje langs rand lossnijden
- Op grote schaal omkeren
- Schaal garneren met tomaat
- Tomaat bestrooien met zout en peper
- Basilicumpuree en kaas erover verdelen
- Taart garneren met blaadjes basilicum