aantal personen: 4
- Ingrediënten:
- 400 g stevige aardappels, geschild
- 1 teentje knoflook, gehalveerd
- 5 plakjes bladerdeeg
- 500 g vleestomaten, in plakjes
- 2 bolletjes mozzarella, in plakjes
- Zout
- Peper
- 1 el basilicum (diepvries)
- 45 g geschaafde amandelen of pijnboompitten
- Verse basilicum
- Quichevorm van 24 cm doorsnede
- Bereiding:
- Aardappelen gaar koken en in plakjes snijden
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Vorm met knoflook inwrijven
- Deeg uitrollen tot ronde lap van 28 cm
- Vorm ermee bekleden
- Aardappelen, tomaten en mozzarella om en om dakpansgewijs in vorm leggen
- Zout, peper, basilicum en amandelen erover strooien
- In oven in 25 minuten goudbruin bakken
- Garneren met basilicum