aantal personen: 4

  • Ingrediënten:
    • 400 g stevige aardappels, geschild
    • 1 teentje knoflook, gehalveerd
    • 5 plakjes bladerdeeg
    • 500 g vleestomaten, in plakjes
    • 2 bolletjes mozzarella, in plakjes
    • Zout
    • Peper
    • 1 el basilicum (diepvries)
    • 45 g geschaafde amandelen of pijnboompitten
    • Verse basilicum
    • Quichevorm van 24 cm doorsnede

  • Bereiding:
    • Aardappelen gaar koken en in plakjes snijden
    • Oven voorverwarmen op 200 graden
    • Vorm met knoflook inwrijven
    • Deeg uitrollen tot ronde lap van 28 cm
    • Vorm ermee bekleden
    • Aardappelen, tomaten en mozzarella om en om dakpansgewijs in vorm leggen
    • Zout, peper, basilicum en amandelen erover strooien
    • In oven in 25 minuten goudbruin bakken
    • Garneren met basilicum