aantal personen: 6


  • IngrediĆ«nten:


    • 2 kg ribbetjes

    • 3 dl geconcentreerde runderbouillon

    • 1 kop grofgehakte uien (1 kop = inhoud 2,5 dl)

    • 2.5 dl water

    • 4 peperkorrels

    • 2 tl Worcestershire Saus

    • 1 uitgeperst teentje knoflook

    • 1/2 tl gedroogde marjoraam

    • Mierikswortelsaus

    • 3 el meel

    • 1.2 dl water
      Voor de garnering:

    • Partjes tomaat

    • Takjes peterselie


  • Bereiding:


    • Bak de ribbetjes in 30 min. bruin

    • Giet het vet af

    • Voeg bouillon, uien, 2.5 dl water, peperkorrels, Worcestershiresaus, knoflook, laurier en marjoraam toe

    • Breng aan de kook; zet het vuur laag en laat 2 tot 2,5 uur sudderen

    • Draai het vlees een keer om

    • Haal het vlees uit de pan en houd het warm

    • Meng meel met 1.2 dl water, giet bij het braadvocht en breng aan de kook

    • Laat 3 min. pruttelen

    • Serveer deze saus bij de ribbetjes

    • Garneer de dienschotel met peterselie en partjes tomaat

    • Dien op met Mierikswortelsaus