aantal personen: 6
-
Ingrediënten:-
2 kg ribbetjes -
3 dl geconcentreerde runderbouillon -
1 kop grofgehakte uien (1 kop = inhoud 2,5 dl) -
2.5 dl water -
4 peperkorrels -
2 tl Worcestershire Saus -
1 uitgeperst teentje knoflook -
1/2 tl gedroogde marjoraam -
Mierikswortelsaus -
3 el meel -
1.2 dl water
Voor de garnering: -
Partjes tomaat -
Takjes peterselie
-
-
Bereiding:-
Bak de ribbetjes in 30 min. bruin -
Giet het vet af -
Voeg bouillon, uien, 2.5 dl water, peperkorrels, Worcestershiresaus, knoflook, laurier en marjoraam toe -
Breng aan de kook; zet het vuur laag en laat 2 tot 2,5 uur sudderen -
Draai het vlees een keer om -
Haal het vlees uit de pan en houd het warm -
Meng meel met 1.2 dl water, giet bij het braadvocht en breng aan de kook -
Laat 3 min. pruttelen -
Serveer deze saus bij de ribbetjes -
Garneer de dienschotel met peterselie en partjes tomaat -
Dien op met Mierikswortelsaus
-