Ingrediënten

  • 1/4 liter melk
  • 1/2 vleesbouillontablet
  • 25 gr griesmeel
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • 2 eetlepels fijngeknipte peterselie
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 25 gr boter

Bereiding:

  • Breng in een steelpan de melk met het bouillontablet aan de kook, roer de griesmeel erdoor en breng het geheel opnieuw aan de kook
  • Kook de griesmeel al roerend in ± 3 minuten tot een dikke pap
  • Roer er van het vuur af de bieslook en de peterselie door
  • Voeg naar smaak zout en peper toe
  • Schenk de pap in een diep bord en laat afkoelen tot de griesmeel stijf is
  • Snijd de griesmeelplak in punten
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de griesmeelpunten in ± 5 minuten goudbruin