Overslaan naar de inhoud
Ingrediënten
- 1/4 liter melk
- 1/2 vleesbouillontablet
- 25 gr griesmeel
- 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
- 2 eetlepels fijngeknipte peterselie
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- 25 gr boter
Bereiding:
- Breng in een steelpan de melk met het bouillontablet aan de kook, roer de griesmeel erdoor en breng het geheel opnieuw aan de kook
- Kook de griesmeel al roerend in ± 3 minuten tot een dikke pap
- Roer er van het vuur af de bieslook en de peterselie door
- Voeg naar smaak zout en peper toe
- Schenk de pap in een diep bord en laat afkoelen tot de griesmeel stijf is
- Snijd de griesmeelplak in punten
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de griesmeelpunten in ± 5 minuten goudbruin