Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 2 nieuwe haringen
    • 2 kleine sinaasappels
    • 1 theelepel citroensap
    • Peper
    • 1 eetlepel olie
    • 1 avocado
    • 50 gr gemengde sla


  • Bereiding:

    • Snijd de haringfilets van de graat en snijd ze in brede stukjes (1 cm)
    • Schil de sinaasappels dik, zodat ook de witte huid wordt weggesneden en snijd de partjes tussen de vliesjes los
    • Besprenkel de haring en de sinaasappel met het citroensap en de olie en bestrooi met versgemalen peper
    • Zet de salade afgedekt koel weg
    • Halveer de avocado, verwijder de pit en schil de helften
    • Snijd het vruchtvlees van één avocadohelft in dunne repen en van de andere helft in blokjes
    • Schep de avocadoblokjes door de haringsalade
    • Verdeel de gewassen sla over 4 borden, schep de haringsalade en de avocadorepen ernaast en besprenkel de salade met de achtergebleven marinade