Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2 nieuwe haringen
- 2 kleine sinaasappels
- 1 theelepel citroensap
- Peper
- 1 eetlepel olie
- 1 avocado
- 50 gr gemengde sla
-
Bereiding:- Snijd de haringfilets van de graat en snijd ze in brede stukjes (1 cm)
- Schil de sinaasappels dik, zodat ook de witte huid wordt weggesneden en snijd de partjes tussen de vliesjes los
- Besprenkel de haring en de sinaasappel met het citroensap en de olie en bestrooi met versgemalen peper
- Zet de salade afgedekt koel weg
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schil de helften
- Snijd het vruchtvlees van één avocadohelft in dunne repen en van de andere helft in blokjes
- Schep de avocadoblokjes door de haringsalade
- Verdeel de gewassen sla over 4 borden, schep de haringsalade en de avocadorepen ernaast en besprenkel de salade met de achtergebleven marinade