Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 2 zoute haringen
- 1 gekookt bietje
- 1 groene appel
- 1 grote augurk
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels crème fraîche
- Versgemalen zwarte peper
- Zout
- 1 pak mini-deegbakjes (kant-en-klaar)
- 50 gr veldsla
- Een paar sprietjes bieslook
- (1 rood uitje)
-
Bereiding:- Verwijder de staartjes van de haringen, veeg ze met keukenpapier schoon en snijd ze in kleine stukjes
- Stroop het bietje en snijd het in blokjes
- Snijd de ongeschilde appel en de augurk in even grote blokjes
- Schep dit alles met de haringstukjes om
- Klop een sausje van de azijn met de crème fraîche en breng dit met peper en zout op smaak
- Bekleed de deegbakjes met veldsla, verdeel er de salade over en schep er een lepeltje saus op
- Garneer met de bieslook en bestrooi de salade eventueel met wat fijngehakte ui