Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 2 zoute haringen
    • 1 gekookt bietje
    • 1 groene appel
    • 1 grote augurk
    • 1 eetlepel balsamicoazijn
    • 2 eetlepels crème fraîche
    • Versgemalen zwarte peper
    • Zout
    • 1 pak mini-deegbakjes (kant-en-klaar)
    • 50 gr veldsla
    • Een paar sprietjes bieslook
    • (1 rood uitje)


  • Bereiding:

    • Verwijder de staartjes van de haringen, veeg ze met keukenpapier schoon en snijd ze in kleine stukjes
    • Stroop het bietje en snijd het in blokjes
    • Snijd de ongeschilde appel en de augurk in even grote blokjes
    • Schep dit alles met de haringstukjes om
    • Klop een sausje van de azijn met de crème fraîche en breng dit met peper en zout op smaak
    • Bekleed de deegbakjes met veldsla, verdeel er de salade over en schep er een lepeltje saus op
    • Garneer met de bieslook en bestrooi de salade eventueel met wat fijngehakte ui