Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 4 nieuwe aardappeltjes
    • 8 zoute haringfilets
    • 2 takjes dille
    • 1 ui
    • 2 1/2 dl mayonaise
    • Enkele druppels tabasco
    • Een scheutje jenever
    • 50 gr zalmeitjes
    • Peper
    • Zout


  • Bereiding:

    • Was de aardappelen zorgvuldig en kook ze in lichtgezouten water beetgaar
    • Halveer de haringfilets in de lengte en schik ze per 2 op 4 borden
    • Pluk de dillepluisjes van de takjes, bewaar enkele plukjes voor het garnituur en hak de rest fijn
    • Pel de ui en snipper hem fijn
    • Roer de ui- en de dillesnippers door de mayonaise en breng op smaak met de tabasco, peper en zout
    • Pel de aardappelen, snijd ze (eventueel met een eiersnijder) in dunne schijfjes en verdeel die over de borden
    • Roer de jenever door de mayonaise en schep die vervolgens op de aardappelschijfjes
    • Versier het geheel met de zalmkuit en de dilleplukjes
    • Serveer dit gerecht met een glaasje ijskoude jenever en geef er wat grof brood bij