Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 350 gr haring
    • 120 gr rode ui
    • 120 gr geblancheerde sperziebonen
    • 60 gr geblancheerde wortel
    • 100 gr rode paprika
    • 4 hardgekookte eieren
    • Voor de vinaigrette:
    • 2 eetlepels witte wijnazijn
    • 1 eetlepel zachte mosterd
    • 1 theelepel scherpe mosterd
    • Zout
    • Peper
    • 1 mespuntje suiker
    • 3 eetlepels fijne olijfolie
    • 1 eetlepel fijngesneden bieslook


  • Bereiding:

    • Snijd de haring in repen van 1 cm en doe ze in een schaal
    • Pel de eieren en de uien en snijd ze in flinterdunne plakjes
    • Snijd de bonen in stukjes, de wortel in plakjes en de paprika in zeer fijne brunoise en roer dit door elkaar
    • Roer de azijn met de mosterd en de kruiden door elkaar
    • Voeg al kloppend met een garde de olijfolie in een dun straaltje toe
    • Verdeel de salade over 4 borden, giet de vinaigrette erover en bestrooi met het fijngesneden bieslook