Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 350 gr haring
- 120 gr rode ui
- 120 gr geblancheerde sperziebonen
- 60 gr geblancheerde wortel
- 100 gr rode paprika
- 4 hardgekookte eieren
- Voor de vinaigrette:
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 eetlepel zachte mosterd
- 1 theelepel scherpe mosterd
- Zout
- Peper
- 1 mespuntje suiker
- 3 eetlepels fijne olijfolie
- 1 eetlepel fijngesneden bieslook
-
Bereiding:- Snijd de haring in repen van 1 cm en doe ze in een schaal
- Pel de eieren en de uien en snijd ze in flinterdunne plakjes
- Snijd de bonen in stukjes, de wortel in plakjes en de paprika in zeer fijne brunoise en roer dit door elkaar
- Roer de azijn met de mosterd en de kruiden door elkaar
- Voeg al kloppend met een garde de olijfolie in een dun straaltje toe
- Verdeel de salade over 4 borden, giet de vinaigrette erover en bestrooi met het fijngesneden bieslook