Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 300 gr aardappelen
    • 1 rode ui
    • 2 augurken
    • 3 hardgekookte eieren
    • 3 zoute haringen
    • 1 rode appel
    • Citroensap
    • 1 bekertje zure room
    • 1 eetlepel mayonaise
    • 1 eetlepel mierikswortelpuree (potje)
    • Samen 2 volle eetlepels geknipte peterselie, dille en munt
    • Zout
    • Peper
    • Worcestershiresaus
    • Een takje verse dille
    • 1 eetlepel kappertjes


  • Bereiding:

    • Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook die in weinig water met zout in 15 minuten nèt gaar
    • Giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes
    • Snijd de ui in ringen, de augurken in halve plakjes en de eieren in partjes
    • Haal de haringen van de graat en snijd het visvlees in schuine, niet te kleine stukken
    • Snijd de ongeschilde appel in partjes en besprenkel die met citroensap
    • Roer voor het sausje de zure room met de mayonaise en de mierikswortelpuree los en roer de kruiden erdoor
    • Breng op smaak met peper, zout en Worcestershiresaus
    • Schep alle ingrediënten, op de uiringen na, met elkaar om en zet de salade een uurtje weg; schep af en toe om
    • Garneer de salade met de uiringen, de dille en de kappertjes
    • Lekker met grof boerenbrood en boter