Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 300 gr aardappelen
- 1 rode ui
- 2 augurken
- 3 hardgekookte eieren
- 3 zoute haringen
- 1 rode appel
- Citroensap
- 1 bekertje zure room
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel mierikswortelpuree (potje)
- Samen 2 volle eetlepels geknipte peterselie, dille en munt
- Zout
- Peper
- Worcestershiresaus
- Een takje verse dille
- 1 eetlepel kappertjes
-
Bereiding:- Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook die in weinig water met zout in 15 minuten nèt gaar
- Giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes
- Snijd de ui in ringen, de augurken in halve plakjes en de eieren in partjes
- Haal de haringen van de graat en snijd het visvlees in schuine, niet te kleine stukken
- Snijd de ongeschilde appel in partjes en besprenkel die met citroensap
- Roer voor het sausje de zure room met de mayonaise en de mierikswortelpuree los en roer de kruiden erdoor
- Breng op smaak met peper, zout en Worcestershiresaus
- Schep alle ingrediënten, op de uiringen na, met elkaar om en zet de salade een uurtje weg; schep af en toe om
- Garneer de salade met de uiringen, de dille en de kappertjes
- Lekker met grof boerenbrood en boter