aantal personen: 4

  • IngrediĆ«nten:
    • 8 haringen
    • 1 kg aardappelen
    • 3 grote uien
    • 1.5 glas droge witte wijn
    • 4 dl olie
    • 2 teentjes knoflook
    • 3 takjes peterselie
    • 2 takjes tijm
    • Zout
    • Peper

  • Bereiding:

    • Haringen wassen en droog deppen
    • De aardappelen en uien in stukjes snijden en de peterselie fijnhakken
    • De olie in een kookpan warmen en er de aardappelen en uien in laten slinken
    • Wanneer ze een mooie bruine kleur hebben er de tijm overstrooien
    • Kruiden met peper en zout
    • De witte wijn toevoegen opletten dat alles bedekt is eventueel water toevoegen
    • Er de haringen bovenop schikken, afdekken en op een zacht vuurtje 25 min laten
      koken
    • Alvorens op te dienen de fijngehakte knoflook en peterselie over strooien