aantal personen: 4, hoofdgerecht
-
Ingrediënten:- 500 gr borstlappen
- 500 gr gepelde en in ringen gesneden uien
- 500 gr rode kool (fijngesneden)
- 60 gr boter
- 6 kruidnagels
- 3 laurierblaadjes
- 2 el azijn
- 6 gr suiker
- 50 gr plakjes katenspek
- Peper
- Zout
- Evt. bindmiddel (maizena)
- Jus (*)
-
Bereiding:- De borstlappen in kleine stukjes snijden en kruiden met peper en zout
- Boter smelten in een grote pan
- Als de boter bruin is de stukjes borstlap bruinbakken
- Wanneer de stukjes vlees bruin zijn de uien toevoegen
- Als de uien glazig beginnen te worden er zoveel jus bijvoegen dat alles net onder staat
- De azijn en de suiker er bij doen en goed doorroeren
- De kruidnagels en laurierblad er bij doen
- Met het deksel op de pan 2 1/2 uur zachtjes laten pruttelen
- Verwijder de kruidnagels en laurier
- Snij de katenspek fijn en voeg die toe en laat het geheel nog een half uur pruttelen
- Voeg de rode kool toe
- Is de kool gaar dan eventueel het geheel nog binden met bindmiddel (pas op dat het niet
gaat klonteren!) - Dit gerecht kan met b.v. gekookte aardappels of aardappelpuree worden gegeten
- Voor een wat pittiger geheel kunt u voordat u het vlees bakt eerst wat sambal in de boter
bakken en daar dan het vlees bijdoen en/of aan het einde wat tabasco - (*) Heeft u geen jus dan kan het evt. met instant jus
De smaak is dan wel anders dan als u echte vleesjus gebruikt