aantal personen: 4, hoofdgerecht


  • IngrediĆ«nten:

    • 500 gr borstlappen
    • 500 gr gepelde en in ringen gesneden uien
    • 500 gr rode kool (fijngesneden)
    • 60 gr boter
    • 6 kruidnagels
    • 3 laurierblaadjes
    • 2 el azijn
    • 6 gr suiker
    • 50 gr plakjes katenspek
    • Peper
    • Zout
    • Evt. bindmiddel (maizena)
    • Jus (*)


  • Bereiding:

    • De borstlappen in kleine stukjes snijden en kruiden met peper en zout
    • Boter smelten in een grote pan
    • Als de boter bruin is de stukjes borstlap bruinbakken
    • Wanneer de stukjes vlees bruin zijn de uien toevoegen
    • Als de uien glazig beginnen te worden er zoveel jus bijvoegen dat alles net onder staat
    • De azijn en de suiker er bij doen en goed doorroeren
    • De kruidnagels en laurierblad er bij doen
    • Met het deksel op de pan 2 1/2 uur zachtjes laten pruttelen
    • Verwijder de kruidnagels en laurier
    • Snij de katenspek fijn en voeg die toe en laat het geheel nog een half uur pruttelen
    • Voeg de rode kool toe
    • Is de kool gaar dan eventueel het geheel nog binden met bindmiddel (pas op dat het niet
      gaat klonteren!)
    • Dit gerecht kan met b.v. gekookte aardappels of aardappelpuree worden gegeten
    • Voor een wat pittiger geheel kunt u voordat u het vlees bakt eerst wat sambal in de boter
      bakken en daar dan het vlees bijdoen en/of aan het einde wat tabasco
    • (*) Heeft u geen jus dan kan het evt. met instant jus
      De smaak is dan wel anders dan als u echte vleesjus gebruikt