aantal personen: 4


Ingrediënten


  • 1 plak zachte geitekaas van circa 3/4 cm dik

  • 1 tl gedroogde salie of majoraan

  • 2 plakjes rauwe ham

  • 4 haaskarbonades

  • 2 eieren

  • Zout

  • 1 tl chilipoeder

  • 1/2 pakje paneermeel

  • 50 gr boter of margarine

Bereiding:


  • Snijd de korstjes van de kaas en snijd de plak kaas in 4 punten

  • Strooi de salie over de kaas

  • Halveer de plakjes ham en wikkel elk plakje kaas in een plakje ham

  • Snijd de haaskarbonades met een scherp mes overlangs open

  • Stop het hamkaaspakketje in de opening en druk het geheel weer dicht

  • Steek de opening eventueel met een coctailprikker vast

  • Klop in een diep bord de eieren los met zout en chilipoeder

  • Haal de karbonades eerst door het ei en wentel ze dan door het paneermeel

  • Herhaal dit nog een keer

  • Verhit de boter in een koekepan en bak de karbonades in circa 15 minuten goudbruin en gaar

  • Lekker met een gemengde salade en risotto