Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 1 pak fillodeeg a 250 gram
    • 2 worteltjes
    • 4 groene asperges
    • 200 gram broccoli
    • 1 sjalotje
    • 75 gram boter
    • 1 teentje knoflook
    • 2 eieren
    • 3/4 dl slagroom
    • 1 eetlepel cognac
    • Zout
    • Peper
    • 25 gram gezouten cashewnoten
    • 150 gram brie


  • Bereiding:

    • Ontdooi het fillodeeg
    • Maak de worteltjes, de asperges en de broccoli schoon
    • Snijd de groenten in stukjes
    • Kook de groenten in 3-4 minuten beetgaar
    • Spoel ze af en laat ze uitlekken
    • Pel en snipper het sjalotje
    • Pers het teentje knoflook erboven uit
    • Klop de eieren los met de room, de cognac, zout en peper en roer het sjalotje erdoor
    • Bestrijk 2 lage taartvormpjes (doorsnede ± 15 cm) met gesmolten boter
    • Bekleed elk vormpje met 3 vellen fillodeeg; laat het deeg over de rand hangen
    • Bestrijk het deeg met gesmolten boter en leg nog 2 vellen in de vorm
    • Bestrijk die ook met boter
    • Verwarm de oven voor op 200° (gasstand 4)
    • Schenk het eimengsel in de taartvormpjes
    • Schep de groenten en de noten erin
    • Leg de plakjes brie over de vulling
    • Vouw het overhangende deeg losjes over de vulling en bestrijk ze nog een keer met gesmolten boter
    • Bak de taartjes in de oven in ± 25-30 minuten goudbruin en gaar