Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 1 pak fillodeeg a 250 gram
- 2 worteltjes
- 4 groene asperges
- 200 gram broccoli
- 1 sjalotje
- 75 gram boter
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- 3/4 dl slagroom
- 1 eetlepel cognac
- Zout
- Peper
- 25 gram gezouten cashewnoten
- 150 gram brie
-
Bereiding:- Ontdooi het fillodeeg
- Maak de worteltjes, de asperges en de broccoli schoon
- Snijd de groenten in stukjes
- Kook de groenten in 3-4 minuten beetgaar
- Spoel ze af en laat ze uitlekken
- Pel en snipper het sjalotje
- Pers het teentje knoflook erboven uit
- Klop de eieren los met de room, de cognac, zout en peper en roer het sjalotje erdoor
- Bestrijk 2 lage taartvormpjes (doorsnede ± 15 cm) met gesmolten boter
- Bekleed elk vormpje met 3 vellen fillodeeg; laat het deeg over de rand hangen
- Bestrijk het deeg met gesmolten boter en leg nog 2 vellen in de vorm
- Bestrijk die ook met boter
- Verwarm de oven voor op 200° (gasstand 4)
- Schenk het eimengsel in de taartvormpjes
- Schep de groenten en de noten erin
- Leg de plakjes brie over de vulling
- Vouw het overhangende deeg losjes over de vulling en bestrijk ze nog een keer met gesmolten boter
- Bak de taartjes in de oven in ± 25-30 minuten goudbruin en gaar