Aantal personen: 4


  • Ingrediënten

    • 1 bakje Quornstukjes
    • Griekse marinade (zie recept)
    • 1 1/2 maïskolf
    • 1 courgette
    • 1/2 rode paprika
    • 1/2 gele paprika
    • 8 sjalotjes
    • 16 ananasstukjes (blik Del Monte, of verse ananasstukken)
    • 4 halve perziken uit blik
    • 12 champignons
    • Lange metalen spiesen


  • Bereiding:

    • Schep de Quornstukjes door de Griekse marinade en laat ze 15 minuten marineren
    • Snijd de maïskolven, de courgette en de paprika’s in grove blokken en snijd de
      sjalotten door de helft
    • Laat de ananas en de perziken uitlekken
    • Snijd de perzikhelften elk in vier stukken
    • Kook de maïs en de courgette apart in kokend water met zout beetgaar, spoel ze
      direct met koud water af en laat ze uitlekken
    • Neem de Quornstukjes uit de marinade en bewaar de marinade
    • Rijg de Quornstukjes, de courgette, de maïs, de paprika, de sjalotjes, de
      ananasstukjes, de perzikstukjes en de champignons om en om aan de spiesen
    • Bestrijk de spiesen met de rest van de marinade en grilleer ze in 10-12 minuten rondom
      gaar
    • Bestrijk ze af en toe met de marinade
    • Lekker met Mexicaanse salsasaus
    • Griekse marinade
    • Roer 2 eetlepels citroensap, 2 uitgeperste tenen knoflook, 1 theelepel grof (zee)zout, 1/2
      theelepel versgemalen peper, 2 theelepels gedroogde oregano en 3/4 theelepel gedroogde dille
      door 1 1/2 dl olijfolie
    • Deze marinade is voldoende voor ± 750 gr vlees