Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1 bakje Quornstukjes
- Griekse marinade (zie recept)
- 1 1/2 maïskolf
- 1 courgette
- 1/2 rode paprika
- 1/2 gele paprika
- 8 sjalotjes
- 16 ananasstukjes (blik Del Monte, of verse ananasstukken)
- 4 halve perziken uit blik
- 12 champignons
- Lange metalen spiesen
-
Bereiding:- Schep de Quornstukjes door de Griekse marinade en laat ze 15 minuten marineren
- Snijd de maïskolven, de courgette en de paprika’s in grove blokken en snijd de
sjalotten door de helft - Laat de ananas en de perziken uitlekken
- Snijd de perzikhelften elk in vier stukken
- Kook de maïs en de courgette apart in kokend water met zout beetgaar, spoel ze
direct met koud water af en laat ze uitlekken - Neem de Quornstukjes uit de marinade en bewaar de marinade
- Rijg de Quornstukjes, de courgette, de maïs, de paprika, de sjalotjes, de
ananasstukjes, de perzikstukjes en de champignons om en om aan de spiesen - Bestrijk de spiesen met de rest van de marinade en grilleer ze in 10-12 minuten rondom
gaar - Bestrijk ze af en toe met de marinade
- Lekker met Mexicaanse salsasaus
- Griekse marinade
- Roer 2 eetlepels citroensap, 2 uitgeperste tenen knoflook, 1 theelepel grof (zee)zout, 1/2
theelepel versgemalen peper, 2 theelepels gedroogde oregano en 3/4 theelepel gedroogde dille
door 1 1/2 dl olijfolie - Deze marinade is voldoende voor ± 750 gr vlees