Aantal personen: 4
-
Ingrediënten- 1/2 selderijknol
- 1 winterwortel of een handje kleine worteltjes
- 1/8 liter groentenat of vegetarische bouillon
- 100 gram sperziebonen
- 1 klein blik champignons
- Zout
- 2 grote uien
- 50 gram boter
- 75 gram bloem
- 2 eidooiers
Zout - Peper
- 1/2 bos peterselie
- Frituurvet of olie
- Om te paneren:
- 1 ei
- 1 eetlepel melk
- Paneermeel
-
Bereiding:- Schil de knolselderij en schraap de worteltjes en rasp beide zo fijn mogelijk
- Haal de draden van de sperziebonen; was ze en snijd er heel kleine stukjes van
- Laat de champignons uitlekken
- Breng 1/8 liter vegetarische bouillon aan de kook
- Doe er eerst de selderijknol en wortel in en laat het 10 minuten pruttelen
- Voeg dan de sperziebonen toe en laat het afgedekt nogmaals 15-20 minuten koken
- Dan de zeer fijngehakte champignons toevoegen
- Alles in een vergiet doen, laten uitlekken en het nat opvangen
- Smelt in een andere pan de boter, bak er de gehakte ui even in aan en voeg dan in eenmaal alle bloem toe
- Roer tot de bloem door de boter is opgenomen en doe er steeds wat van het opgevangen groentenat bij
- Klop de eidooiers los; doe ze bij de saus en schep er dan alle gekookte groente door
- Maak het pittig met gehakte peterselie, zout en peper
- Spreidt de ragout uit op een platte schaal; laat het in de koelkast door en door koud worden en vorm er dan met natte handen kroketten van
- Wentel ze door paneermeel, daarna door het losgeklopt ei met melk en dan opnieuw door paneermeel
- Even stevig laten worden in de koelkast en daarna in frituurvet of olie mooi bruin bakken