Aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten

    • 1/2 selderijknol
    • 1 winterwortel of een handje kleine worteltjes
    • 1/8 liter groentenat of vegetarische bouillon
    • 100 gram sperziebonen
    • 1 klein blik champignons
    • Zout
    • 2 grote uien
    • 50 gram boter
    • 75 gram bloem
    • 2 eidooiers
      Zout
    • Peper
    • 1/2 bos peterselie
    • Frituurvet of olie
    • Om te paneren:
    • 1 ei
    • 1 eetlepel melk
    • Paneermeel


  • Bereiding:

    • Schil de knolselderij en schraap de worteltjes en rasp beide zo fijn mogelijk
    • Haal de draden van de sperziebonen; was ze en snijd er heel kleine stukjes van
    • Laat de champignons uitlekken
    • Breng 1/8 liter vegetarische bouillon aan de kook
    • Doe er eerst de selderijknol en wortel in en laat het 10 minuten pruttelen
    • Voeg dan de sperziebonen toe en laat het afgedekt nogmaals 15-20 minuten koken
    • Dan de zeer fijngehakte champignons toevoegen
    • Alles in een vergiet doen, laten uitlekken en het nat opvangen
    • Smelt in een andere pan de boter, bak er de gehakte ui even in aan en voeg dan in eenmaal alle bloem toe
    • Roer tot de bloem door de boter is opgenomen en doe er steeds wat van het opgevangen groentenat bij
    • Klop de eidooiers los; doe ze bij de saus en schep er dan alle gekookte groente door
    • Maak het pittig met gehakte peterselie, zout en peper
    • Spreidt de ragout uit op een platte schaal; laat het in de koelkast door en door koud worden en vorm er dan met natte handen kroketten van
    • Wentel ze door paneermeel, daarna door het losgeklopt ei met melk en dan opnieuw door paneermeel
    • Even stevig laten worden in de koelkast en daarna in frituurvet of olie mooi bruin bakken