Aantal personen: 2


  • Ingrediënten

    • 1 halve aubergine
    • 1 vleestomaat
    • 6 eetlepels olijfolie
    • 2 takjes rozemarijn
    • zout, versgemalen peper
    • 125 gram mozzarella
    • 8 plakjes ontbijtspek
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 eetlepel azijn
    • 1 theelepel Dijon mosterd


  • Bereiding:

    • Verwarm de oven voor op 200 graden
    • Was en snij van de aubergine en de vleestomaat in 8 plakken van ± 1 cm
    • Verhit 4 eetlepels olijfolie en bak de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin
    • Laat de plakken op keukenpapier uitlekken
    • Was en hak de naaldjes van de rozemarijn fijn
    • Bestrooi de tomaat en de aubergine met zout, peper en de rozemarijn
    • Snij de mozzarella in 8 plakken en stapel ze met de groenten om en om
    • Wikkel het ontbijtspek om de stapeltjes en zet ze vast met een cocktailprikker
    • Leg de stapeltjes in een ovenschaal en laat ze midden in de oven 20 minuten bakken
    • Verhit de rest van de olijfolie in een koekepan
    • Pel en pers de knoflook boven de olijfolie uit en roerbak de knoflook 1 minuut
    • Haal de pan van het vuur en klop de azijn en mosterd door de knoflookolie
    • Breng op smaak met peper en zout
    • Haal de groente spektaartjes uit de oven en verdeel de dressing erover