Aantal personen: 2
-
Ingrediënten- 1 halve aubergine
- 1 vleestomaat
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- zout, versgemalen peper
- 125 gram mozzarella
- 8 plakjes ontbijtspek
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel Dijon mosterd
-
Bereiding:- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Was en snij van de aubergine en de vleestomaat in 8 plakken van ± 1 cm
- Verhit 4 eetlepels olijfolie en bak de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin
- Laat de plakken op keukenpapier uitlekken
- Was en hak de naaldjes van de rozemarijn fijn
- Bestrooi de tomaat en de aubergine met zout, peper en de rozemarijn
- Snij de mozzarella in 8 plakken en stapel ze met de groenten om en om
- Wikkel het ontbijtspek om de stapeltjes en zet ze vast met een cocktailprikker
- Leg de stapeltjes in een ovenschaal en laat ze midden in de oven 20 minuten bakken
- Verhit de rest van de olijfolie in een koekepan
- Pel en pers de knoflook boven de olijfolie uit en roerbak de knoflook 1 minuut
- Haal de pan van het vuur en klop de azijn en mosterd door de knoflookolie
- Breng op smaak met peper en zout
- Haal de groente spektaartjes uit de oven en verdeel de dressing erover