aantal personen: 4


  • IngrediĆ«nten:

    • 500 gr zuurkool
    • 400 gr. ham of rookworst
    • Aardappelpuree
    • Halve l. melk
    • 100 gr. boter
    • 100 gr. bloem
    • 150 gr. geraspte kaas
    • Nootmuskaat
    • Peper


  • Bereiding:

    • Kook de zuurkool in een bodempje water (zonder zout) in ca 20 min. gaar
    • Laat de rookworst/ham op de zuurkool meewarmen
    • Smelt de boter en roer hier beetje bij beetje de bloem door
    • Schenk de melk er al roerend bij blijf roeren tot er een glad papje ontstaat
    • Haal dit papje van het vuur en voeg de kaas en peper en nootmuskaat naar smaak toe
    • Giet de zuurkool af en doe dit in een ovenschaal
    • Verdeel hierover de in plakjes gesneden rookworst of ham
    • Hier bovenop komt de aardappelpuree
    • Giet over de schotel het kaaspapje en zet dit enkele minuten onder de gril tot de bovenkant
      bruin kleurt
    • In plaats van met zuurkool kan dit gerecht ook met witte kool gemaakt worden