aantal personen: 4
-
Ingrediënten:- 500 gr zuurkool
- 400 gr. ham of rookworst
- Aardappelpuree
- Halve l. melk
- 100 gr. boter
- 100 gr. bloem
- 150 gr. geraspte kaas
- Nootmuskaat
- Peper
-
Bereiding:- Kook de zuurkool in een bodempje water (zonder zout) in ca 20 min. gaar
- Laat de rookworst/ham op de zuurkool meewarmen
- Smelt de boter en roer hier beetje bij beetje de bloem door
- Schenk de melk er al roerend bij blijf roeren tot er een glad papje ontstaat
- Haal dit papje van het vuur en voeg de kaas en peper en nootmuskaat naar smaak toe
- Giet de zuurkool af en doe dit in een ovenschaal
- Verdeel hierover de in plakjes gesneden rookworst of ham
- Hier bovenop komt de aardappelpuree
- Giet over de schotel het kaaspapje en zet dit enkele minuten onder de gril tot de bovenkant
bruin kleurt - In plaats van met zuurkool kan dit gerecht ook met witte kool gemaakt worden